Dineren als een Gravin!

Het kon niet uitblijven! 21 jaar getrouwd en een diner regelen op je trouwlocatie in Amerongen. Doe je ogen dicht en stel je voor dat je de oprijlaan van Kasteel Amerongen ziet met in de verte de oude stallen links en het Kasteel rechts. Het is een mooie zomeravond en je mag zitten op één van de mooiste terrassen van de Utrechtse Heuvelrug. Als je je ogen nu opent wordt je ontvangen door Peter-Paul Swijnenburg, eigenaar van Restaurant Bentinck. Hij nam de mooie uitdaging aan om in één van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland een eigentijds en betaalbaar restaurant te openen waar ook nog eens op topniveau gekookt wordt.

restaurant bentinck amerongen

De naam Bentinck
Er viel in deze stallen nog wel wat te renoveren. Dat moest met zorg gebeuren vanwege de monumentale status van deze plek. De vloeren werden verhoogd, vloerverwarming werd aangelegd en door de warme materialen en de slimme indeling, is er een gezellige mondaine plek ontstaan met veel respect voor dit monumentale karakter. Deze stallen horen bij de historische Buitenplaats ‘Kasteel’ Amerongen. Restaurant Bentinck opende in februari 2017 haar deuren en is een verwijzing naar Godard Graaf van Aldenburg Bentinck, die zich 1879 op Kasteel Amerongen vestigde, het kasteel opnieuw tot bloei bracht en de bevolking van Amerongen steunde met allerlei agrarische projecten.

De Chefs en hun moestuin
Het uitgangspunt van de Chefs Tommy Janssen ( De Burgemeester in Linschoten en La Rive in Amsterdam) en Simon Verkerk (restaurants in Azië en Zuid-Afrika en restaurant Brass in Utrecht) is het werken met dagverse ingrediënten die in de eigentijdse keuken bereid worden. Groenten en kruiden spelen een belangrijke rol en die komen het liefst uit de eigen moestuin van de Buitenplaats. Deze moestuin wordt grotendeels onderhouden door vrijwilligers die daar natuurlijk een groentetje van meepikken.

brigade restaurant bentinck amerongen

Kernwaarden van Restaurant Bentinck
Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg: “Met Bentinck willen we gezonde voeding in een eigentijds, grootstedelijk restaurantconcept naar de Utrechtse Heuvelrug brengen. We doen dat door op topniveau te koken met eerlijke producten en verfijnde smaken en door innovatieve presentaties. Zonder een vegetarisch restaurant te zijn, geven we veel aandacht aan smaakvolle groentebereidingen. Gezond, lekker, regionaal, duurzaam en wat minder vlees en vis zijn kernwaarden die bij Bentinck horen.”

restaurant bentinck amerongen

De Chef’s Table
Wij waren erg onder de indruk van het terras met uitzicht op het kasteel en de Chef’s Table. Denk aan een ‘skybox’ op de eerste verdieping met een totaalblik op de keuken. Erg leuk voor een privé diner of een zakelijke bijeenkomst. Alle gerechtjes zijn plaatjes om te zien en je krijgt geen genoeg van al die perfect gecombineerde smaken. De enthousiaste brigade van Bentinck, de bijzondere bordpresentaties en kleine tafelbereidingen maken het afreizen naar Amerongen zeer de moeite waard. Ik heb er in ieder geval gedineerd als een al 21 jaar gelukkige Gravin.

restaurant bentinck amerongen

Be social, like en deel