Boostball; een eiwitrijke snack

Hé, welkom bij Boostball, zo staat op de frisse site vermeld. Nieuwsgierig naar dit nieuwe concept van een eiwitrijke snack, gingen we op onderzoek uit. Superleuke naam, supergoed idee maar wat is de gedachte nu precies achter deze goede ballen.

Deze proteïne snack in de vorm van  balletjes is er in vier verschillende smaken. Ze bevatten elk slechts 7 natuurlijke ingrediënten. Eiwitrijke ingrediënten zoals; voedzame noten, heerlijk fruit en veel pure eiwitten, waardoor Boostball op elk moment van de dag de perfecte snack is.

Welke eiwitten gebruikt Boostball?

Zij gebruiken alleen de Crème de la crème van eiwitten, dat is 80 Whey Protein Concentrate (WPC). Een hoge kwaliteit whey met ongeveer 21 gram eiwitten per portie. Deze eiwitten komen van dezelfde koeien die je melk en kaas produceren. Het wordt alleen nu gefilterd en gesproeidroogd om alle natuurlijke voedingsstoffen te garanderen. Zo ontstaat er een product met meer gezonde vetten die kunnen helpen lichaamsvet te verminderen.

boostball; een eiwitrijke snack

Waarom zou je extra proteïne nemen?

Eiwitten zijn de bouwstenen voor spierontwikkeling en -groei. Mensen die regelmatig sporten zijn zich bewust van de voordelen van het consumeren van eiwitten voor, tijdens en na. Het zijn essentiële voedingsstoffen voor het menselijk lichaam. Ze zijn een van de bouwstenen van lichaamsweefsel en kunnen ook dienen als brandstofbron. Als brandstof bieden eiwitten evenveel energiedichtheid als koolhydraten.  Veel sporters hebben daardoor een sneller herstel van de spieren en de spieren worden ook groter en krachtiger. Overigens zijn proteïnen hetzelfde als eiwitten.
Aanbevolen wordt 0,8 tot 1 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht per dag. Als je echter spieren probeert op te bouwen of juist wil afvallen, is 1,5 g x je lichaamsgewicht ideaal.

Welke Boostballen zijn er?

De Boostballen zijn verkrijgbaar in vier lekkere smaken; Coconut Fudge Cake, Lemon Drizzle Cake, Peanut Butter Cookie Dough en Maple & Cinnamon Roll. Als we de Lemon Drizzle eens ontleden dan zien we dat er gebruik gemaakt wordt van de volgende ingrediënten. Dadels, Kokosnoot, Druivensap, Rijst eiwitten, Cashew boter, zonnebloemolie, citroenvezels en citroenolie. Alle Boostballen hebben een eigen, duidelijke smaak in tegenstelling tot de vaak flauwe alternatieven.

boostball; een eiwitrijke snack

Gezonde snack en afvallen?

We hebben de wijsheid niet in pacht maar het blijkt dat als je je een beetje kan houden aan een paar algemene tips, je een heel eind komt met wat gewicht verliezen.
Eet méér vezels
Maak gebruik van volkorenbrood, volkorenpasta, granen, fruit met schil en groente. Vezels versnellen de stoelgang maar ook jouw stofwisseling. Ze bevatten weinig calorieën, maar vragen veel energie van jouw lichaam om te verteren.
Eet méér groente
Hoe meer groente des te beter. Ook mag je alle soorten groente. Liever gekookt of gestoomd dan rauw. Koud voedsel vertraagt namelijk jouw stofwisseling.
Eet méér eiwitten
Gebruik ongeveer 1 gram eiwit per kg lichaamsgewicht. Verdeel deze regelmatig over de dag om spierafbraak te voorkomen. Wist je dat eiwitrijk voedsel meer energie kost om verteerd te worden dan koolhydraten? Dus een keertje extra kwark, yoghurt, een plakje kaas of een eitje verhoogt ook je stofwisseling!

Boostball maakt het makkelijk om wat extra eiwitten binnen te krijgen zonder dat je het gevoel hebt te zondigen. Ze zijn heerlijk als makkelijk ontbijt en als tussendoortje of na het sporten. Alle ballen verzamelen!

boostball; een eiwitrijke snack

Be social, like en deel