Bouillon is de nieuwe coffee to go!

By: Patricia van Heffen

Heel hip New York zweert erbij. Bone Broth ofwel bouillon. Bouillon is de nieuwe coffee to go. Niet alleen omdat je er veel jonger door uit gaat zien, maar ook omdat je immuunsysteem er een enorme boost van schijnt te krijgen. It’s called “Bone Broth” en ik dronk het voor het eerst in Thailand.

Nooit eerder geweten dat je van dierlijke resten zoiets lekkers kon maken. Nou was deze bouillon ook bijna het enige dat ik kreeg tijdens mijn 10 daagse detox, dus zelfs een droge cracker zou lekker zijn geweest. Maar dit vloeibare gouden goedje was ook zonder de toevoeging van verse chili en citroen hemels. Voor zover genoeg over mijn eigen ervaring “abroth”.

Waarom moeten wij hier ook massaal aan de bottenbouillon?

A, omdat dit brouwsel een hoog gehalte aan gezonde mineralen en aminozuren bevat die niet alleen onze weerstand verhogen, maar ook ontstekingsremmend werken.
B, omdat de gelatine afkomstig uit het collageen van de beenderen goed is voor onze darmen, het onze botten sterker maakt en het de spieren beschermt.
En C, omdat er beweert wordt dat je er beter door gaat slapen en je geheugen erdoor verbetert.

bouillon is de nieuwe coffee to go

Brodo New York

Hoe dan ook geeft het je een flinke dosis energie. Helemaal als je er ook nog eens gembersap, shii-takes thee, gefermenteerde bietensap of verse kurkuma aan toevoegt. Zoals bij Brodo in New York gebeurt. En had ik het eigenlijk ook al over duurzaamheid gehad? Want ja, al die etensresten verdwijnen anders toch maar in de prullenbak. Deze soep kan dus niet op. En de niet carnivoren onder ons kunnen kiezen voor broth gemaakt van vis.

Bouillonbar

In New York schieten de bone broth stores to go als paddenstoelen uit de grond, maar bij ons moeten we het voorlopig nog alleen doen met de Bouillonbar. Wie niet kan wachten, kan natuurlijk thuis ook alvast aan de slag door bv kippenresten met bot, 1,5 liter water, 1 winterpeen, 2 stengels selderie en verse kruiden (tijm, rozemarijn, peterselie, oregano) 12-20 uur zachtjes te laten koken op laag vuur. Let op, bouillon is de nieuwe coffee to go…

bouillon is de nieuwe coffee to go

Be social, like en deel