Cha Cha Matcha

In New York is het letterlijk en figuurlijk hot (Cha Cha Matcha, coffee, matcha en bites) en in Japan drinken ze het al eeuwenlang: matcha. Het is een Japanse groene thee die gemaakt is van theepoeder van de fijnste groene theeblaadjes. Matcha wordt anders verbouwd dan gewone groene thee. De theestruiken worden ongeveer 20-30 dagen voor de oogst afgedekt, om contact met direct zonlicht te voorkomen. Zo worden ze groener en wordt de productie van aminozuren verhoogd.

set voor Matcha thee

Set voor matcha thee

Matcha-thee smaakt wel een beetje bitter, maar heeft een magische werking op ons lichaam… De thee bevat twintig keer zoveel antioxidanten dan granaatappel of blauwe bessen.

cha cha matcha

Een latte met matcha decoratie

Boordevol aminozuren, antioxidanten, vitaminen en mineralen dus! In Nederland wint deze groene theesoort aan populariteit. Geen kop koffie meer waar je van gaat stuiteren en een snelle boost van krijgt maar een kopje opgeklopte matcha. Matcha geeft juist een rustig gevoel voor drie à vier uur en heeft een heilzame werking. Een nadeel: het is een beetje prijzig. Zo betaal je voor ongeveer 30 gram rond de € 10,-. Mocht je het een keer willen uitproberen dan lees je hieronder de zes voordelen van matcha op een rij.

1. Een kalmerende werking
De groene thee ontspant en geeft een rustige vibe voor drie à vier uur. Je blijft echter toch alert. Dit schijnt te komen door het unieke aminozuur L-theanine dat in de theebladeren zit. Dit aminozuur heeft een kalmerende werking.

2. Verbetert geheugen en verhoogd concentratie
De L-theanine in deze groene thee zorgt ervoor dat er serotonine en dopamine  wordt aangemaakt. Hierdoor verbetert je geheugen en wordt ook je concentratievermogen beter.

3. Geeft je een energieboost
Het verhoogt het uithoudingsvermogen. Na een kop matcha-thee zit je kan tot wel 6 uur lekker in je energie.

4. Verbrandt calorieën
Matcha groene thee verhoogt de stofwisseling en helpt het lichaam ongeveer vier keer zo snel vet te verbranden als anders. Je hebt geen dieetproducten meer nodig zou je zeggen. in ieder geval heeft de thee geen negatieve bijwerkingen zoals een verhoogde hartslag en hoge bloeddruk.

5. Ontgift het lichaam
Matcha is ook een krachtig detoxmiddel en in staat om op een natuurlijke manier afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

6. Versterkt het immuunsysteem
Eén kop matcha groene thee bevat veel calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten. Zo krijgt ook je imuunsysteem een boost!

De trend is heel duidelijk, je moet aan de matcha óf het in ieder geval een keertje proberen toch? In steeds meer horecagelegenheden staan er producten met matcha op de kaart. Matcha latte, matcha ijs, matcha lemonade en diverse matcha koffie-varianten zijn hip. Bij Cha Cha Matcha in New York vind je in bijna alle producten matcha terug; matcha latte, iced matcha, matcha lemonade, matcha cappucino en de dirty matcha (een shake op basis van kokoswater, matcha en coldbrew koffie). Ze verwerken het groene goud ook in hun gebak en er staat zelfs matcha softijs op het menu.

Koffie in alle lekkere varianten blijven we natuurlijk drinken maar wordt matcha in allerlei varianten niet net zo leuk?

cha cha macha

Matcha softijs van Cha Cha Matcha in New York

Be social, like en deel