Choxplore deze bijzondere chocoladerepen!

Regenachtige dag of niet, voor goede chocolade steek je gewoon je paraplu op toch? In de VechtclubXL hadden we een ontmoeting met één van de makers van deze bijzondere chocoladerepen, Per Vonk. Hij en zijn compagnon Luc Janssens zijn de Utrechtse chocolademakers van het merk Mesjokke. Echte Choxplorers want zij zijn op zoek naar bijzondere smaken. Dat lukt overigens erg goed want verschillende repen zijn al bekroond. Het assortiment bestaat uit vier repen en af en toe een special edition.

bijzondere chocoladerepen

Het Mesjokke chocolade proeverij pakket

Prijzenregen
De Swingin’ Sunrise heeft zilver gewonnen bij Academy of Chocolate Awards, maar inmiddels zijn alle bijzondere chocoladerepen onderscheiden met een prijsje: Natural Blonde heeft brons gewonnen bij dezelfde Academy of Chocolate Awards (2018), Stardust scoorde twee sterren (gelijk aan zilver) bij de Great Taste Awards 2017 en D.A.R.C. Angel 1 ster (brons dus) bij Great Taste Awards 2018.
Duizelt het al?

Slow chocolate
Let op! 
Choxplore maakt de Mesjokke pure chocolade en de blonde chocoreep niet om in twee happen te verorberen. We’re talking Slow chocolate here! Je proeft hier kleine stukjes van anders is het veel te machtig. Je ontdekt de smaken pas als je de cacao langzaam in de mond laat smelten. Dan komen de smaken  van de verschillende cacaobonen vrij. Zoet, zuur, bitter, zout; maar ook fruitig, karamel, koffie en noten. Of liever wat warm fruit en warme kruiden? Je zult versteld staan van de gelaagdheid van de gebruikte cacaobonen.

Productieproces
Per en Luc: “De wereld van de cacao is zó groot dat we elke dag weer nieuwe smaken, nieuwe technieken en nieuwe gepassioneerde mensen ontdekken.”
De bonen kopen zij direct in bij de cacaoboeren. Direct Trade dus. De boeren krijgen een eerlijke prijs en de Utrechtse chocolademakers weten zo precies wat de kwaliteit  van de bonen is. Choxplore werkt alleen met specialty cacao: cacao van de types Trinitario of Criollo, want die geven de meest diepgaande en prikkelende smaken aan de repen. In het fabriekje onder de rook van Utrecht verwerken zij de rauwe bonen tot een reep, waarbij ze elke stap in het productieproces –van het roosteren tot en met het inpakken- zelf uitvoeren. Gewoon Mesjokke: een bean-to-bar chocolade met een cacaobeleving waar je wild van wordt.

De belangrijkste ingrediënten
Uiteraard zijn de zorgvuldig geselecteerde cacaobonen het belangrijkste ingrediënt. Daarnaast worden er rietsuiker uit Paraguay, Muscovado suiker en palm suiker toegevoegd. Allemaal afkomstig van duurzame plantages en coöperaties. Een snufje zout, venkelzaad en het gebruik van weipoeder (zo wordt de chocolade minder vet), brengen nog meer smaak.

De makers
Luc Janssens en Per Vonk zijn met aandacht hun chocolade imperium aan het uitbreiden. Inmiddels is er een heel netwerk van winkels en speciaalzaken waar de chocoladerepen te koop zijn. Lees het verhaal achter dit bedrijf en houd het merk Mesjokke goed in de gaten. Binnenkort weer een nieuwe Special Edition. Choxplore deze bijzondere chocoladerepen online bij Catchthebluefish. Er is een Mesjokke chocolade to go pakket (met kleine reepjes) en de Mesjokke chocolade proeverij. Top chocoladecadeaus voor de slow chocolate liefhebber.

bijzondere chocoladerepen

Per en Luc, de chocolademakers

Be social, like en deel