De Afslank Receptenbijbel; meer dan recepten

De Afslank Receptenbijbel

We worden overspoeld met diëten en dieetboeken. Een dieetboek wat al jarenlang de bestseller lijsten aanvoert is de Afslank Receptenbijbel. In dit artikel zullen we kijken wat de Afslank Receptenbijbel zo bijzonder maakt.

Meer dan recepten

Van een dieetboek wat zich de Afslank Receptenbijbel noemt verwacht je natuurlijk veel recepten. Dit is dan ook helemaal waar. Maar de Afslank Receptenbijbel is veel meer dan dat. Het eerste deel (de eerste 60 bladzijde) van de Afslank Receptenbijbel zijn achtergronden. Je leert de belangrijkste dingen die je over voeding moet weten.

Met behulp van het dieetboek leer je hoe je kunt afvallen. Geen ingewikkelde methodes, trainingsprogramma’s of dieetpillen maar een heel nuchtere kijk op afvallen. De methode is in het kort gezegd gebaseerd op gezonde voeding. Met behulp van dit boek zal je daarom niet alleen afslanken maar ook je gezondheid verbeteren.

De Afslank Receptenbijbel

Niet alles wat we over gezonde voeding hebben geleerd is juist. Sommige dingen zijn door de wetenschap achterhaald of zijn ons door de voedingsindustrie wijs gemaakt. De Afslank Receptenbijbel is dan ook helemaal gebaseerd op de laatste stand van de wetenschap. Bij alle claims en beweringen die gemaakt worden kan je de wetenschappelijke bronnen raadplegen. En het bijzondere van de Afslank Receptenbijbel is dat dit allemaal verwoord is in voor iedereen begrijpelijke taal.

Voor de totstandkoming van de Afslank Receptenbijbel is maar liefst van 200 wetenschappelijke onderzoeken gebruik gemaakt die allemaal na te lezen zijn.

Wat de Afslank Receptenbijbel uniek maakt is het afslank stoplicht. Dit is 1 bladzijde uit het boek waar op je in één oogopslag kunt zien of iets gezond of ongezond is. Groen als het gezond is en in een dieet gericht op afslanken past. Rood als het ongezond is en het niet past in een dieet gericht op afslanken. De voedingsmiddelen zijn hiervoor in logische en overzichtelijke groepen verdeeld. Zodra je met een afslank stoplicht vertrouwd bent kan je zelfstandig verantwoorde voedselkeuzes maken die je slank maken of houden.

Recepten

In het boek staan 100 recepten. Recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en lekkere trek. Wil je gaan afvallen zonder je te verdiepen in de theorieën achter dit proces dan kan je ook simpelweg de recepten volgen. De recepten hebben een slanker lichaam als hoofddoel en ze zijn stuk voor stuk gezond.

De recepten zijn gebaseerd op onbewerkte voeding wat betekend dat je wel in de keuken aan de slag moet. De recepten zijn wel dusdanig in elkaar gezet dat je deze vrij snel kunt bereiden. Voor de recepten van het avondeten heb je meestal aan 15 tot 20 minuten genoeg.

De recepten zijn voorzien van mooi fotomateriaal zodat je al goed kunt beoordelen of het gerecht je lekker lijkt. Bij het zien van de meeste foto’s zal het water je al in de mond lopen.

Handig is dat je gebruik kunt maken van boodschappenlijstjes. Op deze manier kan je zo de supermarkt in en heel gericht de benodigde ingrediënten (voor de gehele week) in huis halen of laten bezorgen.

De Afslank Receptenbijbel

Over de auteur

De Afslank Receptenbijbel is geschreven door Oscar Helm(stäter). Hij is bekend van zijn blog HappyHealthy, Facebook en zijn YouTube kanaal. Oscar is afslankcoach, voedingsdeskundige en sociaalpsycholoog. Dat Oscar een achtergrond in de psychologie heeft is terug te zien in zijn benadering van afslanken. We weten allemaal dat afslanken vooral een psychologisch proces is.

Het doel van Oscar Helm is “mensen te helpen naar een slanker en gezonder lichaam, zonder het gebruik van ‘waardeloze’ diëten, pillen en andere methoden die slechts tijdelijk werken”. Met zijn Afslank Receptenbijbel is hij daar zeker in geslaagd.

De Afslank Receptenbijbel kost in digitale vorm 27 euro. Wil je de fysieke versie dan kost het boek 37 euro, je krijgt er dan direct de digitale versie in je mailbox erbij. De verzending is gratis. Bestel je het boek voor 12 uur dan heb je het de volgende dag al in huis. Bestellen kan je hier doen.

Be social, like en deel