De bijzondere wijnen van Vinopura

By: Willemien Botermans

De bijzondere wijnen van Vinopura
We kennen heel veel mooie verhalen in de food wereld. Van mooie producenten tot leuke en creatieve concepten. In de wijnwereld moet je vaak even zoeken. Er is zoveel van hetzelfde. En als je dan bijzondere wijnen tegenkomt dan zijn ze vaak erg prijzig.

Gelukkig kwamen we onlangs het bedrijf Vinopura tegen. Opgericht door twee enthousiaste ondernemers, Jos Gorisse en Lorenz Geraeds. Beiden met een grote voorliefde voor wijnen met een verhaal. De verhalen kwamen zij tegen in verschillende landen zoals Frankrijk, Spanje, Italië en Oostenrijk. Vaak bij makers die de traditionele vinificatie (het geheel van de verrichtingen noodzakelijk voor de verandering van de geperste druiven in wijn 😊) weer in ere herstellen. De bezoeken aan deze kleine wijnmakers, die hun wijngronden door en door kennen, brachten dit ondernemers duo op een idee. Deze wijnen moesten snel beschikbaar worden voor particulieren en de horeca in Nederland en België. Want kwaliteit hoeft niet exclusief te zijn.

de bijzondere wijnen van vinopura

Traditionele wijnen met lef
De bijzondere wijnen van Vinopura staan vaak op de kaart van de betere restaurants in de regio waar ze vandaan komen. Daar kent men de wijnmakers nog en het zijn nu juist die wijnen die Jos en Lorenz hier naar toe willen halen. Het gaat om traditionele wijnmakers die daarbij ook nieuwe wegen durven inslaan. Zij experimenteren graag met bijzondere druivensoorten en nieuwe methodes. Op zoek naar smaak!

Duurzame productie
Vinopura werkt graag met deze makers die ernaar streven om op een duurzame en pure manier wijnen te maken. Dit betekent een minimaal of geen gebruik van chemische toevoegingen en de voorkeur voor een biologische teelt. Zo vind je in hun assortiment ook een aantal hele mooie biologische wijnen.

Wijn uit de oude wereld
Dichter bij huis! Natuurlijk worden er over de hele wereld mooie wijnen gemaakt. Maar niet altijd is wat je van ver moet halen beter. Zeker niet voor het milieu. Er valt nog zoveel te ontdekken in Europa. Vinopura richt zich met name op de makers die niet meteen de grootste willen worden maar die streven naar het beste product. Ook vinden zij het belangrijk dat de producent maatschappelijk verantwoord onderneemt. Dit kan zijn dat zo’n bedrijf werkgelegenheid biedt in de regio door bijvoorbeeld het mede in stand houden van een plaatselijke coöperatie.

de bijzondere wijnen van vinopura

Wijn bestellen
In de online winkel vind je rode en witte wijnen, rosé en natuurlijk mousserende wijnen en dessertwijnen. De blog staat vol met wijnverhalen en je kan van alles lezen over de wijnproducenten. Wij willen best een wijntje proeven van het domein La Pierotta, dat ligt aan de voet van de berg d’Alma, aan de noordkant van de provincie Grosseto, in Toscane. Zo’n wijntje dat gemaakt is door de familie Rustici die al meer dan 30 jaar ervaring heeft in een historisch wijnproductiebedrijf. Kortom, een uitnodigende site om eens lekker rond te neuzen. Wie weet plak je er volgend jaar een wijnreisje aan vast?

Be social, like en deel