De slimme olijfoliefles met olijfolie abonnement

De slimme olijfoliefles met olijfolie abonnement, laat weten wanneer hij bijna leeg is en een nieuwe bestelling gaat plaatsen. Als het aan start up Olivery ligt, komt die binnenkort op de Nederlandse markt.

Smart bottle
Deze start up is een initiatief van Ridder Drost die we kennen van het mooie olijfoliemerk Liquido d’Oro. Het doel? Een ‘smart bottle’ in de vorm van een olijfoliefles op de markt brengen die dankzij een chip meldt dat die leeg is en vervolgens automatisch een navulling bestelt. De fles en de navulling is gevuld met ‘vloeibaar goud’, ambachtelijke Italiaanse olijfolie. Olivery olie zit in een mooie zwarte fles. Een donkere luchtdichte fles is namelijk het beste voor de kwaliteit van de olijfolie.

De slimme olijfoliefles met olijfolie abonnement

Mooie zwarte fles

Om de productie van de slimme olijfoliefles met olijfolie abonnement te verwezenlijken, is Olivery een crowdfundcampagne begonnen via het platform Kickstarter.

De slimme olijfoliefles met olijfolie abonnement

LED verlichting geeft signaal

Hoe werkt het?
Is je fles bijna leeg (voor 80%)? Dan springt de ingebouwde LED-verlichting op rood en stuurt de bluetooth-chip een vraag naar je telefoon of tablet. Hierin wordt gevraagd of je nieuwe olijfolie wil bestellen. Twee clicks verder stuurt Olivery dezelfde dag nog een navulling ambachtelijke olijfolie naar je huis. De navulling is van biologisch afbreekbaar plastic. Ook daar is goed over nagedacht. En gemak dient de mens want het pakketje past door je brievenbus. We zijn nu al enthousiast!

De slimme olijfoliefles met olijfolie abonnement

Navulling past door de brievenbus

Goede doel
Olivery geeft ook 10% van zijn winst weg om een goed doel te steunen. Op dit moment is de keuze gevallen op onderwijs voor gevluchte kinderen in het zuidelijke deel van Italië.

Crowdfunding
Houd je ook zo van olijfolie en mooie initiatieven? Er is deze week een crowdfundingscampagne van start gegaan op het platform Kickstarter. Ridder Drost, wiens olijfoliemerk Liquido d’Oro in twaalf landen verkocht wordt, hoopt via de weg van crowdfunding 35.000 Euro op te halen om dit olijfolieabonnement te realiseren.

De slimme olijfoliefles met olijfolie abonnement

Oprichter Ridder Drost in Italie

Abonnement
De ‘Smart Bottle’ is te koop voor 49 Euro; met een -early bird- tientje korting. Een jaarabonnement kost 150 Euro. Als je het nooit meer zonder olijfolie wilt stellen, dan betaal je 8.000 Euro voor een levenslang abonnement! Je kunt echter ook gaan voor een kleinere donatie. Wij zijn gek op abonnementen. Om het uit te proberen of om weg te geven. lees het verhaal van Olivery maar eens op het crowdfundingplatform.

Be social, like en deel