Kelloggs brouwt duurzame biertjes

Dit bier is gebrouwen van… overgebleven ontbijtgranen! Ontbijtgranenproducent Kellogg’s gaat voor de tweede keer samenwerken met het Britse Seven Bro7hers Brewery om ontbijtgranen die een tweede leven zoeken om te zetten in duurzame biertjes. Eind 2018 bracht Kellogg’s al het Throw Away IPA-bier op de biermarkt, en nu wordt het assortiment uitgebreid met maar liefst twee nieuwe bieren.

Catchthebluefish spotte dit nieuws en omarmt de wereld van duurzaam bier en een biertje drinken met een goed gevoel.

Bier van ontbijtgranen

Het eerste biertje werd gemaakt van de klassieke Corn Flakes, maar de nieuwe smaken gaan nog een stapje verder. Voor de Cast Off Pale Ale worden Rice Krispies gebruikt en De Sling It Out Stout is bijvoorbeeld gebrouwen met afgedankte Coco Pops. Zo krijgt het bier een beetje een zoete en choco-achtige flavour.

duurzame biertjes

Bron: FB Seven Bro7hers Brewery. De biertjes gemaakt van overgebleven cereals

Loop je niet direct warm voor afgedankte ontbijtgranen? Dan is het goed om te vertellen dat hetgaat om die producten die prima eetbaar zijn. De granen zijn alleen een beetje verkleurd, te groot of te klein.

Seven Bro7hers Brewery

De brouwerij waar Kellogg’s mee samenwerkt, de Seven Bro7hers Brewery, werd opgericht door zeven broers. Hun vader brouwde al bier in de kleder met enthousiasme en doorzettingsvermogen. Na een inspiratietour in Oslo waar de microbrouwerijen welig tieren, werd de eigen microbrouwerij van de  broers opgericht in 2012. Seven Bro7hers Brewery maakt nu drie eigen producten – IPA, Stout en Water Melon wheat Beer.

duurzame biertjes

Bron: FB Seven Bro7hers Brewery

Deze zeven broers hebben ook nog vier zussen, en die startten vorig jaar een eigen distilleerderij, de Four Sis4ers Gin. Een spirituele familie zeg maar.

sis4ers distillery

Bron: FB Sis4ers Distillery

Een mooi initiatief van Kellogg’s. Deze duurzame biertjes zijn niet alleen lekker, maar ook nog goed voor het milieu. Het bier van ontbijtgranen is voorlopig helaas alleen nog maar verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk, waar het zo’n vier Euro kost.

Bron: Manners

Be social, like en deel