Handgemaakte Granola van Xavie

Zoals bij veel mensen is ook bij de handgemaakte Granola van Xavie een eigen ervaring leidend geweest bij het ontwikkelen van een nieuw product. En wat een product. De verschillende smaken Granola van Xavie zijn knapperige granen, gebakken en op smaak gebracht met agavesiroop. Dit staat garant voor een voedzaam en suikerarm ontbijt of tussendoortje waar je helemaal blij van wordt.

Van snelle naar langzame suikers

Snelle suikers worden nu eenmaal razendsnel opgenomen in het bloed en zorgen voor hoge bloedsuikerpieken. Technisch feitje, het lichaam zal als gevolg meer van het hormoon insuline aanmaken om het suikerniveau terug naar beneden te halen. Daardoor daalt je bloedsuikerspiegel weer snel. Insuline stimuleert ook de vetopslag. Teveel suiker betekent dus veel meer kans op vetopslag. Een duidelijk verhaal en omdat Xavie allerlei klachten kreeg bij het ‘afkicken’ van suiker, besloot zij het roer om te gooien en gezonder te gaan ontbijten.

Granola’s waren haar favoriet en al snel wist zij dat aan deze producten nog veel dingen verbeterd konden worden.

De producten van Xavies’ Granola

Alle granola’s (ook de suikervrije) worden bereid met zorgvuldig uitgekozen volle volkorengranen, zaden en pitten. Deze worden vervolgens gemengd met heerlijke smaakmakers. Voor het zoetje wordt er gebruik gemaakt van agavesiroop. Deze siroop is 25% zoeter dan gewone suiker. Daar hoef je dus minder van toe te voegen om dezelfde smaak te krijgen. Agavesiroop heeft ook een lage glycemische index. Dit wil zeggen dat de suikers langzamer worden opgenomen in het bloed en dat je er langer lol (energie) van hebt. De oven is daarna een onmisbaar element. Deze basis wordt zo tot een krokante en geurige granola gebakken.

Het assortiment bestaat uit de GRANOVIE variëteiten, elk met havervlokken, speltvlokken en extra smaken. Denk aan:

-Extra-Seeds met extra lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaad

-Nuts-Seeds heeft naast extra zaden ook amandelnoten, hazelnoten en walnoten

-Kokos-Kaneel is verrijkt met zonnebloempitten, pompoenpitten, kokos en kaneel

-Amandel-Abrikoos met een fruitige toets van gedroogde abrikozen en amandelen

-Nuts-Chocolate heeft extra zaden en noten maar ook heerlijke zwarte ‘double’ chocolade met een combinatie van noten, kokos en cacaonibs

granola van Xavie granovie

Dan heb je ook nog de PURE TOASTED lijn met drie SUIKERVRIJE granola’s die allemaal perfect passen binnen een gezonde voedingsstijl. XAVIES’ PURE TOASTED zijn mixen van geroosterde zaden, al dan niet gecombineerd met gebakken noten en/of volle granen. De smaken zijn:

-Pure Toasted Granola

-Pure Toasted Nuts & Seeds

-Pure Toasted Seeds

Deze Belgische granola is ontstaan uit passie en nieuwe inzichten. De verpakkingen zijn fris en eigentijds. En wat te denken van een prachtige granola-bokaal met een gepersonaliseerd etiket. Zie je deze al staan op je aanrecht?

granola van xavie

Foodgift!

Food cadeaus, altijd goed! Als je iemand wil verwennen en verrassen dan kan je kiezen voor een leuke geschenkbox met drie granola’s of één van de andere proefpakketten. Ook de granola bites zijn superlekker en rollen zo door je brievenbus. Alle smaken komen aan bod op de site en vanaf 25 euro is de verzending al gratis.

Thee voor kinderen

MiniMarieTea is in april 2019 overgenomen door Xavie. Na de geboorte van haar dochter in 2018 was zij op zoek naar gezonde drankjes voor kinderen. Zodra Xavie hoorde dat MiniMarieTea te koop was, zag ze de mogelijkheid om een compleet gezond ontbijt te bieden voor het hele gezin. De thee van dit merk is biologisch, zonder suikers, aroma’s, theïne en caffeïne. De thee is er in vier verschillende smaken. Verkrijgbaar als losse thee of in een theebuiltje.

granola van Xavie

Be social, like en deel