Herbruikbare Bee’s wrap; voor het inpakken en afdekken van voedsel

Gebruik deze herbruikbare Bee’s wrap voor het inpakken en afdekken van voedsel. We zijn steeds op zoek naar alternatieven voor plastic verpakkingsmaterialen. Dit is zo’n uitstekend alternatief en nog hip ook! De Bee’s wrap zijn gemaakt van organisch katoen met bijenwas, organische jojoba-olie en boomhars. Zo ontstond er een wasbaar, herbruikbaar en composteerbaar alternatief voor plastic folie. Door de bijenwas en jojoboaolie blijft je voedsel langer goed.

bee's wrap

Foto: beeswrap

Het ontstaan van herbruikbare Bee’s wrap

Bee’s Wrap werd in 2012 opgericht door Sarah Kaeck, een moeder van drie kinderen met veel hobby’s. Ze is een fervent tuinier, geitenmelker, kippenhouder en naaister. Bee’s Wrap begon met een vraag waarmee veel gezinnen en thuiskoks geconfronteerd worden: hoe kunnen we plastic in onze keuken elimineren ten gunste van een gezondere, duurzamere manier om ons voedsel op te slaan? Sarah ging aan de slag en bedacht deze wraps.

Alle Bee’s Wrap zijn nu handgemaakt door het groeiende team in Middlebury in Vermont, Amerika. Sinds 2012 maken zij wraps die een veelzijdige en duurzame oplossing bieden voor alle huis, tuin en keuken voedsel bewaarproblemen. Ook ondersteunen zij een bijenproject, doen zij erg veel voor de locale omgeving en voeren zij strijd tegen de plastic vervuiling.

herbruikbare bee's wrap

Foto: Sarah Kaeck beeswrap

Eigenschappen Bee’s wrap

een aantal eigenschappen op een rij:

  • te gebruiken voor het inpakken en afdekken van voedsel;
  • ook ideaal om deeg onder te laten rijzen;
  • gemaakt van biologisch katoenen mousseline, bijenwas, jojobaolie en boomhars;;
  • langere tijd te gebruiken;
  • na gebruik afspoelen met koud water en op laten drogen;
  • in diverse maten leverbaar;
  • verkrijgbaar in Basic design of verschillende prints;
  • bee’s wrap is geschikt voor kaas, groente, fruit, brood en andere gebakken producten. Niet geschikt voor vlees. Je kunt er ook heel fijn schalen mee afdekken en het is ideaal om iets onder te laten rijzen.

De bijenwas en jojobaolie hebben antibacteriële eigenschappen waardoor je voedsel langer vers blijft en je de wrap steeds opnieuw kunt gebruiken.

herbruikbare bee's wrap

Foto: beeswrap

Bee’s wrap materiaal

Bee’s wrap is gemaakt van biologisch katoenen mouseline, bijenwas, jojobaolie en boomhars. Deze combinatie van ingrediënten zorgt voor een vormbare voedselwrap die steeds herbruikt kan worden. Je kunt de Bee’s wrap ongeveer 10 tot 12 maanden gebruiken, uitgaande van zo’n twee keer per week.

Bee’s wrap is biologisch afbreekbaar en kan bij het compost. De handige wraps kunnen ook gebruikt worden als alternatief voor een aanmaakblokje om de open haard of een buitenvuur aan te steken. multifunctioneel een ook nog eens een leuk cadeautje! De herbruikbare wraps zijn o.a. te koop bij Ecomondo.

Be social, like en deel