Het jaar van de donuts

Het jaar van de donuts, ook op Instagram! Wat is er toch met die donuts? Ze blijven tot de verbeelding spreken want in 2017 kwamen er 5 leuke ‘Donut anders’ ideeën langs op Insta. Met name zoete verleidingen en een enkele hartige. Hieronder vijf over de top hypes met die donut in de hoofdrol!

De Sushi Donuts
Ben je dol op sushi en ook op donuts? Dan zal deze trend je aanspreken. Een wat gezondere variant van de traditionele donut. Deze mooie sushi-donuts foto’s zijn gemaakt door foodblogger So Beautifully Real.

Het jaar van de donuts

sushi donut

De Galaxy Donuts
Het thema regenboog was in 2016 nog actueel, schreeuwende kleurtjes die het visueel goed doen maar niet echt aanzetten tot totale verorbering. De galaxy donuts hebben ook kleur én… glitter! Makkelijker om zelf te maken. En als je het thema ‘galaxy’ nog verder wilt  uitwerken dan kan je de met name blauwe kleurstof en glitters ook gebruiken voor je ijs, macarons, cupcakes of aardbeien. Voor inspiratie zoek je gewoon op ‘galaxy food’ op Pinterest.

het jaar van de donuts

galaxy donuts

Gestapelde donuts
Deze trend laat zien dat je je dessert ook heel goed kan stapelen. De zgn. ‘dessert stacks’, kunnen ook met gestapelde donuts natuurlijk. De basis? Stapel zoveel mogelijk zoetigheid op elkaar en zorg dat het er ‘over the top’ uitziet. Deze stacks kunnen heel leuk zijn voor je kerstdiner maar we zouden er eigenlijk bij moeten zeggen, don’t try this at home…

het jaar van de donut

milkshake met eens ‘stack’ donuts

Wonuts
Wonuts zijn een regelrechte kruising tussen een donut en een wafel. In dit geval wordt een wafel na bereiding nog gefrituurd. Daar worden ze lekker knapperig van. Daarna kan je de wonuts versieren met allerlei toppings. Gezien in Waffles Café in Chigaco.

het jaar van de donut

de wonuts trend

Donut-ijs-hamburger
Je neemt een donut en wilt daar een donut-ijs-hamburger van maken. Daarom snijd je deze door de helft en doe je er een dikke laag roomijs tussen. Simpel en snel om te maken. Daarna weer leuk versieren en voilà, weer een indrukwekkend geheel. Wil je op zoek naar een basisrecept voor het maken van donuts? Zoek niet langer want je vindt dit recept hier.

het jaar van de donuts

de donut-ijs-hamburger

Bron beelden: saltycanary.com | Tracey Meharg, Donuts | @sobeautifullyreal| Thrillst.com | paperandstichblog.com | theurbanposter.com

Be social, like en deel