Het Koffielab voor fantastische koffie

Het Koffielab is een opvallende Koffiebranderij met een echte koffielabrador en twee ‘diehard’ koffieliefhebbers! Marthijn, Sebastiaan en Bruce (de labrador) zijn Het Koffielab. Zij hebben samen de afgelopen jaren hard gewerkt om jou fantastische koffie te kunnen bezorgen. Het doel; de beste koffiebonen inkopen en daar de heerlijkste smaken uithalen door ze perfect te branden.

Koffiebonen en branden
Hoe zij dit doen? Allereerst volgden Marthijn en Sebastiaan allerlei cursussen voor koffiebranders en gingen zij op bezoek bij koffieboeren, bekende branderijen en producenten van koffiebranders. Het speelveld verkennen om vervolgens zelf aan de slag te gaan. Met al die kennis importeren zij nu zelf de beste koffiebonen en werken zij samen met de koffieleveranciers om de kwaliteit van de bonen steeds weer te verhogen.

Het Koffielab

Het Koffielab Sebastiaan

Oranje koffielab
Belangrijk is daarbij bijvoorbeeld op welke grond ze zijn verbouwd, hoeveel zon ze hebben gekregen en wanneer ze geplukt worden. Het Koffielab laat op hun beurt weer weten hoe de koffiebonen zich ontwikkelen tijdens het branden. In het oranje koffielaboratorium (zij houden van oranje) wordt deze kennis weer toegepast, ook op de apparatuur.

“We onderzoeken, ruiken en proeven de koffie en draaien aan iedere mogelijke knop tot we alle smaken uit de bonen krijgen die erin zitten. Wij weten van elke boon hoe hij gebrand moet worden en hoe je er de lekkerste koffie uit krijgt. Bij ons krijg je niet alleen de bonen, maar ook de kennis die je nodig hebt om steeds weer een betere kop koffie te zetten.”

Het product
Het Koffielab importeert de koffie nu direct van de boer en brandt vers voor allerlei koffiebars, de horeca en voor jou. De branddatum staat op de verpakking en in de shop kan je alle soorten koffie bestellen en er over lezen.

Iedere koffieboon vraagt weer om een andere branding. De koffies zijn stuk voor stuk heel bijzonder en voor hen die ‘nerds’ die alles al geproefd hebben op koffiegebied.
Als je dan je favoriete koffie gevonden hebt dan bestaat er zelfs een koffieabonnement.
Het is tijd voor fantastische koffie!

Be social, like en deel