Hip Kaaspapier!

By: Catchthebluefish

Kaas bewaren kan een stuk leuker met hip Kaaspapier van Formaticum! Na behoorlijk wat onderzoek in Frankrijk ontwikkelde Mark Goldman verpakkingen waarin je verschillende kazen langer en beter kunt vers houden. Niet in plastic want kaas moet een beetje ademen…

Hip kaaspapier

Bron: Formaticum

Kaas leeft en ademt
Kaas is een levend, ademend, gastronomisch wonder, aldus Formaticum. Als je dat zomaar in plastic stopt, stikt de kaas en dat gaat ten koste van de smaak. Formaticum ontwikkelde daarom drie producten om kaas in te bewaren: de cheese storage sheets, cheese storage paper en de cheese storage bags. Ze zien er allemaal trendy uit maar er is verschil!

Het storage paper bestaat uit twee lagen papier en is makkelijk om iedere kaas te wikkelen. Zo kan de kaas ademen en droogt niet uit. De storage sheets zijn gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar materiaal, ze zijn recyclebaar en ook nog eens herbruikbaar. Gewoon afspoelen onder de kraan met water en zeep. Hou je van snelheid? Dan zijn de kaaszakjes erg makkelijk.

Hip kaaspapier

Bron: Formaticum

Het idee
Het idee ontstond toen Formaticum-oprichter Mark Goldman op pelgrimstocht ging naar Parijs. Gewoon om de lekkerste kazen te ontdekken. Hij werd verrast door de leuke prints en de andere materialen. Vaak stond het logo van de kaasproducent op het papier. Hij ging bij verschillende fabrieken langs om in de wereld van het kaas verpakken te duiken.

Niet veel later bedacht hij Formaticum: zijn eigen merk met verpakkingen die jouw kaas lekker vers houden. Het materiaal zorgt ervoor dat de kaas niet uitdroogt en dat er geen schimmel op kan ontstaan.

Hip kaaspapier

Bron: formaticum

Kaas bewaren
Het is niet moeilijk. Als je een kaas-addict bent of een kaaskop dan zie je ieder stuk kaas als cadeautje. Vouw het papier, het zakje om de kaas heen en het ziet er meteen al leuk uit. Op de website van Formaticum vind je ook allerlei inpaktips. Binnenkort is er hip kaaspapier te koop bij Catchthebluefish!

Be social, like en deel