Instagrammable Food

By: Willemien Botermans

Het is het tijdperk van instagrammable food! Ook in 2018 zet het fotograferen van gezonde gerechten, comfort food en lekker ‘fout’ eten door. Als producent van food moet je concept goed opvallen en insta-waardig zijn. Je moet opvallen om gekozen te worden!

Instagram-waardig
Voedsel dat speciaal met social media in het achterhoofd is bedacht, wordt steeds populairder. Food makers, bars, restaurants en cafés willen graag eten maken dat natuurlijk lekker smaakt maar streven ernaar dat het er ook prachtig uitziet. Dit met de bedoeling om gezien en gedeeld te worden op Instagram. Met name jonge mensen die sowieso al veel op social media zitten, laten zich snel verleiden om deze zaken te bezoeken en bepaalde producten aan te schaffen. Gratis promotie dus!

instagrammable food

Vegan Matcha soul burger

Likes maken je eten lekkerder
Maar waarom Instagrammen we onze sushirollen, smoothies en cloud eggs zo graag? Uit onderzoek blijkt dat het delen en ontvangen van likes je eten vaak lekkerder maakt. Gezamenlijke waardering voor een gezonde keuze laat je ‘kale’ smoothie of kunstig gebakken kwarkpannenkoek lekker smaken.
Bij ‘foute’ ongezonde keuzes (alles wat met ijs, cookie dough, taart en kleurtjes te maken heeft), is de waardering nog belangrijker. Lekker zondigen en genieten. Deze trends draaien vaak om hoe het eten of product er uit ziet en de originaliteit.

instagrammable food

Danny Jensen – Thrillist

Foodtrend voor 2018
Over de top kan en mag weer. Visueel spektakel en instagrammability worden gezien als belangrijker dan ooit. Het is dé foodtrend voor 2018. We bezoeken een restaurant om te genieten van het eten maar ook omdat we graag onze keuzes willen delen. We geven onze ogen goed de kost en signaleren de nieuwste trends. Op Instagram houden we ervan om ons eigen voedseldagboek bij te houden. Welke concepten speelden hier nu goed op in in 2017? En welke kun je verwachten in 2018?

Laten we beginnen met Het Milk Train Café in London. Een Ijssalon waar je romig softijs kan proeven dat geserveerd wordt op een wolk van suikerspin, het suikerstrooisel in de vorm van hartjes maakt het ‘spinijsje’ helemaal af.. Het ziet er misschien uit als een wolk, maar het smaakt als zonnetje! De foto’s van de verschillende ijsjes zijn ook om je vingers bij af te likken. Meer instagrammable food krijg je het niet toch? Morgen een nieuw concept van de topsterren aan de food-insta-hemel.

instagrammable food

Suikerspin ijsjes van het Milk Train Café in London

Be social, like en deel