Instagrammable ijstaart

Valt er nog wat bijzonders te instagrammen vandaag? Zeker, we gingen op zoek en vonden deze giant instagrammable ijstaart bij Azules Coffee’s in Anaheim, California. Bij deze hippe koffietent gaat het allemaal om – Mexicaans geïnspireerde – koffie, ijs en cakevariaties. Deze grote ijscake is goed voor 15 stukken gróte taart. Weer eens iets anders voor een verjaardag of feestje.

De basis van de cake is conchas. De letterlijke vertaling van conchas is schelpen. De broodjes zien er ook zo uit. Het zijn zoete bolletjes gemaakt met veel eieren afgetopt met een harde soort glazuur. Er zijn hier heel veel variaties van met veel verschillende smaken toppings.

Mexicaanse conchas

Foto: Pink Elephant Bakeries

De Californische koffieshop Azules Coffee geeft een draai aan het traditionele gerecht door Giant Concha-ijscakes te serveren. De taarten bestaan ​​uit een knapperige schelp die in tweeën is gesneden en is ingekapseld in een kwart van het ijs naar keuze. Qua vulling variëren je ijsopties van horchata (likeur) tot koekjes, nutella en room. De helft van de cake wordt daarna ondergedompeld in warme chocolade. Het resultaat is een behoorlijk indrukwekkende ijscake die op menig Instagram tijdlijn niet misstaat. Koffie, cake, ijs en een portie creativiteit!

Instagrammable ijstaart

Foto: Azules Coffee’s

Dit soort taarten komen we in het Nederlandse koffiecircuit en ijslandschap niet veel tegen? Heb jij de volgende instagrammable ijstaart al gespot?

Be social, like en deel