Lowlander Beer; Eigenwijs bier uit de Lage Landen

Frederik Kampman is de Chief Botanical Officer en oprichter van Lowlander Beer. Lowlander Botanical Beer om precies te zijn. Zijn missie kan je als volgt omschrijven. Bier brouwen voor mensen die heerlijke bieren willen drinken maar die ook houden van een beetje ‘anders’. De biertjes van Lowlander worden gebrouwen met een beetje Nederlands lage landen vernuft. Niet voor niets heeft Nederland de reputatie van de pioniers en de ontdekkers. In dit geval hebben we het over de meegebrachte kostbare kruiden en specerijen die hier gebruikt worden om ‘botanisch’ mee te brouwen.

Frederik Kampman

Zo wil Lowlander Beer de horizon van het bier drinken ook verbreden. Door plantaardige producten toe te voegen aan het brouwproces, zie je dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Zes smaken met een verhaal

Op dit moment brouwen zij drie biersoorten. De White Ale, I.P.A en de Pale Ale. Door de toegevoegde botanicals zoals je die ook wel kent van de perfect serves van een gin tonic, ontstaan verschillende smaakprofielen.

Lowlander Beer brouwt bieren met minstens zoveel karakter als de eerste Nederlandse ontdekkingsreizigers. Zo zijn er zes smaken met een verhaal ontstaan.

De botanicals in ieder bier uit het assortiment, bestaande uit White Ale, Pale Ale, I.P.A., Poorter, Ginger & Kaffir Lime en Grapefruit & Yuzu zijn geïnspireerd op een bijzonder verhaal uit onze zeevaartgeschiedenis. Zo heeft de I.P.A. een Indonesisch tintje en is deze gemaakt met ketoembar en witte thee. De Lowlander Poorter is geïnspireerd op het verhaal van stoere mannen die op hun rug zakken met kruiden van scheepspoort tot stadspoort droegen. Vanuit dit verhaal wordt beweerd dat een ‘Porter’ bier zelfs een Nederlandse uitvinding is. Waar of niet, dit donkere bier wordt gebrouwen met zoethout en vanille en heeft een vol karakter.

lowlander explorer giftpack

Chief Botanical Officer

Frederik Kampman is via de horeca en het brouwen in een bierbrouwerij en distilleerderij, gaan ontdekken wat het betekent om zelf bier te brouwen. Maar dan wel een beetje anders. Na een bezoek aan kruidengoeroe Jacob Hooy in Limmen, stond de keuken vol met 60 verschillende kruiden en specerijen. Nu staat er een indrukwekkend merk met een lijn van heerlijke botanische biertjes voor mensen die wel eens wat anders willen. Iedereen blij!  Nu willen zij deze botanische schatten combineren met de andere grote liefde van de Nederlanders: namelijk bier!

grow your own garnisch cadeaupakket

Grow Your Own Garnish Cadeaupakket

Benieuwd naar het leuke Grow your own garnish pakket?

Be social, like en deel