Mooie Food initiatieven in tijden van crisis

Na de moeilijke beslissing van het kabinet om alle Nederlandse horeca te sluiten tot in ieder geval 6 april,  zijn deze ondernemers uit de    foodwereld niet bij de pakken neer gaan zitten, zo blijkt. De foodwereld borrelt en barst van de inspirerende ‘crisis’ food initiatieven.  Restauranthouders, chefs, leveranciers en producenten zijn creatiever dan ooit en hopelijk kunnen we na deze lastige tijd ook nog van deze ideeën blijven genieten.

Wij zetten er een aantal voor je op een rij want onze steun kunnen ze goed gebruiken. Hier uitgelicht een aantal bijzondere food boxen, food pakketten en proeverijen. Wil je over (bijna) alle initiatieven lezen dan vind je die hier.

Het thuiskantoorpakket

Vanuit huis werken is niet altijd even makkelijk? Daarom kun je van tijd tot tijd vast wel een opkikker gebruiken. Mesjokke (de Utrechtse bean-to-bar chocolademakers) zijn een samenwerking aangegaan met het Circular Coffee Collective, Ptthee en SOOP en lanceren een thuiskantoorpakket met – je raadt het al –  koffie, thee, chocolade en zeep gemaakt van afval. Hun missie: eerlijke, transparante en circulaire ketens. Steun jij deze kleine ondernemers ook met een afname van dit leuke pakket?  Normaal leveren ze namelijk aan bedrijven. Meer info via hun Instagram account met een link in de bio.

Kitchen Republic lanceert pakketten

Kitchen Republic is een organisatie waar kleine voedselproducenten terecht kunnen voor professioneel uitgeruste startup keukens, scale-up keukens, privé keuken-units en kantoorruimte. Alles ter ondersteuning bij het opbouwen van hun business. Om deze kleine voedselproducenten te kunnen ondersteunen in deze voor hen zware tijd, lanceren ze de Local Market Box in twee varianten.

Door de box aan te schaffen steun je deze lokale food ondernemers en haal je kimchi, bananenbrood, soep, bouillon, granola, boter en nog veel meer lekkers in huis.

food initiatieven

foto Homemadechefs productenbox

Home Made Chefs helpt verschillende boeren

Ook bij verschillende boeren zijn grote voedseloverschotten ontstaan. Zij leverden natuurlijk aan groothandels en die leverden weer aan de horeca, die door maatregelen van de overheid de deuren moesten sluiten. Om deze boeren te steunen is Boerschappen een samenwerking aangegaan met Home Made Chefs. Het resultaat mag er zijn. Er zijn 4 maaltijdboxen met producten van lokale boeren. De Kids box, de Prep box, de Black box en de Chef box.

food initiatieven

foto Tres Taco’s Rotterdam

2Food en Naturalhappiness met de NATUURLIJK! boxen

NATUURLIJK de lekkerste! Dit zijn de leukste giftboxen die je kunt bedenken. De boxen bestaan uit een selectie van natuurlijke producten die bij Natural happiness via 2Food verkrijgbaar zijn. Wil jij iemand verrassen met een orgineel cadeau of iemand een hart onder de riem steken? NATUURLIJK kan dat! Het is zelfs mogelijk om er een persoonlijke boodschap op te zetten.

Tres Taco’s Rotterdam voor box met verse taco’s

Restaurant Tres in Rotterdam (dat restaurant met maar 16 stoelen en één menu van 18 gangen) heeft er een bijzondere maaltijdservice bij! Hun kakelverse box met taco’s, churros en meer Mexicaans lekkers is nu bij Tres te bestellen. op hun Instagram account staat een nummer vermeld om te bestellen!

Local Goodness Box in Rotterdam city

Landzicht FarmhouseDas Brot en Jack Bean zijn drie Rotterdamse voedselleveranciers die een samenwerking zijn aangegaan om je op een makkelijke manier te kunnen blijven voorzien van Rotterdamse producten. Het is een tijdelijke box gevuld met vegan producten als zuurdesem brood, kant-en-klare curry, falafel en verse, biologische groenten. Je kunt er ook koffie, sojasaus en kombucha bij bestellen. Afhalen en bezorgen vindt elke vrijdag plaats.

Jet Drinks Thuiswerkpakketten en Snackboxen

Jet Drinks heeft een aantal mooie merken in het assortiment. Op basis van deze merken stelden zij als groothandel mooie thuiswerkpakketten, snackboxen en brievenbuscadeaus samen!

Syrco Bakker lanceert LANT box

Topchef  Syrco Bakker van restaurant Pure C helpt al zijn producenten en leveranciers. Elke week stelt hij samen met deze ondernemers een LANT box samen (LANT staat voor Lokaal, Ambacht, Natuurlijk, Traceerbaar) met het aanbod van die producenten. Iedere week varieert het aanbod.Bestellingen tot zondag 22.00 uur worden woensdag en donderdag geleverd door heel Nederland en België. Mocht je je willen abonneren dan kan dat ook. Meer info en bestellingen lopen via hierbasdelasdunas.com, die je nog wel kent van de Alchemistbox en de likeur met 18 verschillende kruiden uit de Noordzee duinen!

food initiatieven

foto: LANT box van Hierbas de las Dunas

Live bierproeverij met brouwerij De Leckere

Werkspoor Café De Leckere in Utrecht (het proeflokaal van brouwerij De Leckere) organiseert vanaf nu elke vrijdagavond een live bierproeverij via Instagram. Wil je ook meeproeven? Neem dan even contact op om voor de proeverij een Beerbox thuis te ontvangen.op Instagram kan je lezen hoe het werkt.

De Vers Taxi in de regio Zeist

Zeist heeft met het initiatief van de ‘Verstaxi’ een nieuwe boodschappendienst. Producten van onder andere de lokale slager, bakker en kaasboer worden tot aan de voordeur gebracht. Verstaxi is een idee van slager Dick van Dolder uit Zeist. Inmiddels zie je in de regio de geel met zwarte bestelbusjes volop rijden. In deze moeilijke tijd is deze boodschappendienst echt een uitkomst!

food initiatieven

foto: logo Verstaxi

Stay Ocake met Life of Pie Ams. & Willem-Pie

Ben je jarig of ken je iemand die jarig is in deze tijd van quarantaine? Dit pakket is te leuk en zeer geschikt om met afstand iets te vieren. Het pakket is bedacht door Life of Pie Amsterdam en Willem-Pie, samen Stay Ocake. Pakketten met bijvoorbeeld een ‘Ini Mini Cake’ of roze koeken en millionaire shortbread die je kunt versturen naar wie je lief is. Ze bezorgen vanaf 23 maart (contactloos!) binnen de ring van Amsterdam. Afhalen kan ook. Check de site.

food initiatieven

Foto: Stay Ocake via Life of Pie Amsterdam

Dinerbox van De Zusters in Maarssen

Het restaurant De Zusters in Maarssen (dat gevestigd is in een voormalig klooster) heeft ook een dinerbox bedacht! Voor slechts € 20,- euro p.p. krijg je een heerlijk diner. Denk aan barbecue prei met miso, varkensnek met ui en tiramisu met koffie-kombucha. Afhalen én bezorgen. Meer info op hun site.

Borrelbox van Kaasbar Amsterdam en Gebrouwen door Vrouwen

Pas vanaf februari geopende, deze sympathieke Kaasbar in Amsterdam en nu alweer gedwongen gesloten. Bekijk dit leuke borrelpakket eens met de biertjes van Gebrouwen door Vrouwen!

In het pakket vind je vier verschillende kazen, een halve Brandt & Levie truffelworst en vier biertjes. Vanaf volgende week kun je zelfs alle kazen van Kaasbar bestellen via Uber EATS. Op het instagram account vind je meer informatie.

food initiatieven

foto: via Kaasbar Amsterdam

Wijnbar Most zet flessen wijn te koop

Bij Wijnbar Most in Vleuten kun je zo veel wijn tappen als je wilt, nu willen ze voorkomen dat ze die wijnen over twee weken moeten weggooien. Want de kwaliteit is (door hun systeem dat werkt met Argon-gas) goed behouden gebleven. Je kan binnenlopen, een fles uitkiezen en ervoor betalen wat jij ‘m waard vindt. Of probeer een dichte fles. Check het op Instagram.

food initiatieven

foto: Fotojenique Wijnbar Most

Supportlocals.nl

Samuel Levie: “bestel vooral bij jouw lokale producenten en steun ze op die manier”.

Via supportlocals.nl kun je een box met boodschappen bestellen vol met producten van verschillende producenten die normaal aan de horeca leveren. Ze starten met bezorging in Amsterdam, de hoop is natuurlijk dat ze verder kunnen uitbreiden. Kijk onder de hashtag #supportyourlocals welke initiatieven er al zijn.

food initiatieven

foto via Supportyourlocals

Bron: Culy.nl

Be social, like en deel