Ontzettende Koeckebackers

De missie

Marien Meurs en Joep Langen zijn ontzettende Koeckebackers. Joep: “We hebben ontdekt dat we, wanneer we slechts een beetje meer durfden, veel meer konden dan we dachten. We kregen het vermoeden dat dat ook voor anderen zou gelden. Dus we zijn het avontuur gaan opzoeken. Niet alleen onszelf, maar ook anderen zijn we gaan uitdagen meer uit hun leven te halen.”

Het doel

Koeckebackers maakt bijzonder lekkere koeck, zeker. Maar de koeck moet je eigenlijk zien als een hulpmiddel. Het gaat dit bedrijf er vooral om jongvolwassenen een plek te geven die – om wat voor reden dan ook – al een tijdje buitenspel staan. Mensen die bijvoorbeeld in de bijstand zitten maar weer vooruit willen en misschien niet zo goed weten hoe.  De ontzettende Koeckebackers kunnen hierbij helpen omdat het ambachtelijk bezig zijn met bakken iets met mensen doet. Als je een product kan maken waarvan mensen zeggen: ‘wauw, dat is lekker’, dan groeit het zelfvertrouwen in het eigen kunnen. Zij willen natuurlijk ook graag de koekjes verkopen, dat spreekt voor zich.

ontzettende koeckebackers

Fotocredits: Out of focus

De organisatie van Koeckebackers

De organisatie van Joep Langen bestaat uit drie onderdelen: de bakkerij waar de koekjes gemaakt worden, de Koeckebar (en koffie) waar de koeckjes verkocht worden. De Koeckebar is een leuke hotspot aan de Cabralstraat 7 in Amsterdam voor je ochtendkoffie en krantje maar ook om de verschillende soorten koeck kakelvers aan te schaffen.

Ondertussen is er in de Koeckebar volop bedrijvigheid. Er is een ontwikkelingsprogramma van negen maanden voor mensen in de bijstand en allerlei workshops en cursussen om mensen te coachen en te begeleiden. Het doel is om uiteindelijk weer duurzaam werk te kunnen vinden.

ontzettende koeckebackers

Fotocredits: Out of focus

Koekverkoop en zoete resultaten

Het gaat goed met Koeckebackers. Het initiatief wordt enorm gewaardeerd en verschillende partijen investeren in dit mooie initiatief. De bedoeling is om nog vier van deze bakkerijen te openen. Rotterdam en Utrecht staan als eerste steden op de to do lijst. De eerste acht mensen die deelnamen aan het ontzettende Koeckebackers project hebben nu allemaal een baan. Zoete resultaten dus!

Soorten koek

Hadden we al verteld over de verschillende soorten koekjes? Alle recepten komen uit de eigen trommel. Zoals zij zelf zeggen: “Er zijn nu zes verschillende koecksoorten in de familie, en nog wat heerlijk aangetrouwd grut.” Zo zijn er de Kokoste koeck, de meest Nostalgische koek, de koeck met de meeste A’s, de Duurzaamste koeck, de Gezondste koeck en de Zomerste koeck. Benieuwd naar wat er allemaal in zit? Wij voelen een heerlijk proefpakket aankomen. Wie stemt voor!

ontzettende koeckebackers assortiment

Fotocredits: Out of focus

Be social, like en deel