Peace Love and Avocado

Afgelopen zomer was het een echte trend om avocado’s te eten. Op je brood met kipfilet, door de blender voor een gezonde smoothie of gewoon lekker in stukjes als tussendoortje. Het was al een regelrechte hit om avocado’s te eten maar is het nou wel zo gezond als er beweerd wordt en blijft het een foodtrend? Peace Love and Avocado! 

Avocado gezond of niet?

Avocado is een fruitsoort dat wel degelijk een gezonde functie heeft, zo blijkt uit onderzoek. Avocado’s zitten boordevol vezels, gezonde vetten, meer dan 15 vitamines en mineralen plus andere goede voedingsstoffen. De avocado bevat een hoge hoeveelheid vitamine E, deze anti-oxidant bevordert de celvernieuwing. Een avocado bestaat voor meer dan 70% uit water en is rijk aan kalium en ijzer. Kalium zorgt voor het goed functioneren van de hersenzenuwen en heeft een stimulerend effect op de spiercellen. 

Het schijnt zelfs dat de vrucht van de avocado het cholesterolgehalte verlaagt. Een lekkere oppepper dus! Avocado heeft tevens een beschermend effect voor de ogen, is goed voor een stralende huid en heeft een positieve werking op het hart. Wat wil je nog meer? Dus avocado is wel degelijk een gezonde vrucht!

Positieve werking op de huid 

Het eten van avocado heeft een positieve werking op de huid. Niet alleen de kalium werkt positief op de huid ook de grote hoeveelheid vitamine A zorgt voor een gezonde huid. Vitamine A versnelt het vernieuwingsproces van de huid waardoor je gemakkelijker dode huidcellen kwijtraakt. Het eten van avocado zorgt voor een stralende en zachte huid. 

Waar komt avocado vandaan?

De avocado wordt ook wel ‘advocaatpeer’ genoemd en groeit aan een avocadoboom (persea americana). Oorspronkelijk komt de boom alleen in Midden-Amerika voor maar inmiddels is de vrucht bekend over de hele wereld. Het is een belangrijk ingrediënt in veel gerechten maar ook puur wordt avocado gegeten. Enkel het geelgroene vruchtvlees van de avocado is eetbaar. De Hass-avocado is de bekendste avocado en genoemd naar de bedenker Rudoph Hass. Bijna alle avocado’s in Nederland zijn Hass-avocado’s en wegen 250 gram. 

Recept tip:

Guacamole
Prak een avocado en meng het met citroensap, zout, peper en geprakte tomaten(stukjes). Voeg eventueel ook nog wat koriander toe. Lekker als dip bij tortillachips.

Be social, like en deel