Rebottled; van oude wijnfles tot hip drinkglas!

Niet recyclen maar upcyclen!

Oude wijnflessen weggooien? Zonde, vinden Jermain van der Graaf en Juan Diego Flores uit Utrecht van Rebottled. Daarom toveren zij oude wijnflessen om tot hippe drinkglazen. “Lege wijnflessen zien wij niet meer als afval”, zegt Jermain. “Elke dag worden er miljoenen flessen weggegooid na slechts één keer gebruiken. Bij bierflesjes is dit anders omdat daar statiegeld op zit. Het recyclen van glas is bovendien nog steeds heel erg arbeidsintensief. Daarom hebben wij besloten niet te recyclen, maar te upcyclen!”

rebottled

Het assortiment

Upcyclen dus… Om dit voor elkaar te krijgen werkt Rebottled samen met een aantal grote partners. Hun missie is om de eerste grote glasproducent te worden van circulair glaswerk. Er zijn al zo’n 36.000 flessen gered in december 2019. Rebottled bestaat vanaf april 2017 en groeit erg hard. Van de onderkant van een fles maken zij wijnglazen en van de bovenkant kunnen straks misschien ook lampen gemaakt worden.

Voor nu bestaat het assortiment uit kleine en grote drinkglazen, een nieuwe bottle en kaarsenhouders in verschillende kleuren. ook staat er bij van welke flessen het nieuwe product gemaakt is.

rebottled

Revolutionair proces

De flessen worden bij verschillende horecazaken opgehaald en vervolgens naar de productielocatie aan de Niels Bohrweg in Utrecht gebracht. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daar begint het met wassen van de wijnfles en het verwijderen van het etiket. Vervolgens is er vakkennis nodig om de bovenkant er af te snijden en de rand te schuren en mooi te polijsten. Daarna volgt nog een wasbeurt en kan het glas bedrukt worden. Bij de glazen levert Rebottled ook een viltje met het verhaal achter het nieuwe product.

Rebottled won de Horecava Innovation Award 2018. Het idee sluit namelijk naadloos aan bij de trends uit de maatschappij en de horeca. De producten dragen bij aan een betere uitstraling van een bedrijf en zijn ook nog eens sympathiek en mooi. Een revolutie van de glasindustrie! De producten kan je bewonderen en kopen in de webshop van Rebottled.

rebottled

Be social, like en deel