Stop het in een Weckpot!

Een weckpot… een van oudsher glazen pot die gebruikt kan worden voor oneindig veel doeleinden. Een weckpot sluit goed af zodat er geen lucht en vocht bij kan komen. Ideaal om cruesli, suiker, rijst en bijv. noten in te bewaren. Het blijft zo lekker knapperig! Ideaal voor het inmaken van eten, serveren van lekkers op een originele manier en zelfs als pronkstuk in je woonkamer met een gezellig waxinelichtje erin. De weckpot ouderwets? No way!!! 

Inmaken van lekkers 

Stop diverse lekkere ingrediënten in de pot om smaken samen te brengen en goed op elkaar in te laten werken. Voor een super leuk resultaat bouw je laagjes gekleurd eten op in de glazen pot. Maak een frisse salade in een weckpot als voorafje of een heerlijk zelfgemaakt dessert als afsluiter. Verras je gasten met een goed gevulde weckpot! Succes gegarandeerd! 

Weckpot ideetjes:

  • Giet onderin de weckpot een flinke laag zelfgemaakte yoghurt, laagje cruesli erover en weer een laagje yoghurt. Doe stukjes fijngesneden ananas (vers of blik) en mango (of ander fruit naar wens) over het laagje yoghurt en eindig als laatste weer met een laagje yoghurt. Super lekker en het staat ook nog eens gezellig. 
  • Je kan kleine schattige weckpotjes kopen waar je verse kruiden perfect in kan bewaren. Het blijft droog en langer vers.
  • Leuk als bedankje. Vul het potje met pepermuntjes, blauwe of roze muisjes (bij geboorte) of snoephartjes als het gaat om trouwbedankjes.
  • Maak je eigen jam in een weckpot met verse vruchten en geef het weg als cadeautje. 
  • Leuk om met kinderen zelf appelmoes te maken met rozijntjes en kaneelsuiker en te serveren in kleine weckpotjes. Leuk als traktatie! 
  • Maak smaakvolle tapenade met olijven, knoflook en pesto en bewaar het in een weckpotje. 
  • Bewaar kraaltjes, knoopjes en strijkkraaltjes in weckpotjes. Staat gezellig en is erg handig! 
  • Vul elke vakantie een weckpot met gevonden schatten van het desbetreffende land. Schelpjes, steentjes, en zand. Hang er een kaartje aan met land en jaartal, kinderen houden ervan!

Je kan zelfs kant en klare weckpotten met honing en bijenpollen kopen. Of je kijkt eens rond bij de hippe jars van Mason jar. Is het op? Hergebruik je weckpot om etenswaren in te bewaren. Ideaal en het staat zo gezellig op de keukenplank. Steek de ouderwetse weckpot in een nieuwerwets jasje!

Be social, like en deel