Tafelklets

Joehoe, ik zei: aan tafel. IEK, wat is dat groene? Op je billen zitten! Wat is het toetje? Klinkt je bekend? Bij ons aan tafel in ieder geval wel. Ook praat iedereen nog eens constant door elkaar. Om gek van te worden! Voor ik het wist gedroeg ik me als een onvriendelijke politieagent, terwijl ik me nog zo voorgenomen had er iets relaxed van te maken. Bijna allemaal verleden tijd sinds Tafelklets bij ons in huis is gekomen.

Was jij vandaag chagrijnig?

Tafelklets is een kletsboek met vragen en opdrachten voor iedereen aan tafel. Van jong tot oud. Vragen over je dag en over het eten op je bord. Je zou denken dat je geen boek nodig hebt voor een gezellige sfeer aan tafel. Klopt. Veel gezinnen kunnen dit natuurlijk prima zelf. Maar wat staan er leuke en originele vragen in dit boek, zoals “was jij vandaag sportief, chagrijnig en/of spontaan? Of “vertel iets wat je vandaag hebt meegemaakt, maar maak je verhaal niet af”. De anderen bedenken om de beurt hoe het zou kunnen aflopen. En dan pas vertel jij het echte einde. Wie zat er het dichts bij? Of welke kleur heb jij vandaag niet gegeten? En hoeveel pluimen krijgt de kok van jou?

Kun jij één minuut met één hand achter je rug eten?

Zo ontdekte ik laatst tijdens één van onze tafelklets etentjes dat de oudste soms stiekem op de wc eet, en de jongste heel goed één minuut met één hand achter zijn rug kan eten. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar jullie hebben inmiddels vast wel door dat Tafelklets voor veel vrolijkheid en verrassende gesprekjes aan tafel zorgt. Een boek dus om blij van te worden! En wat helemaal leuk is, is dat je op iedere bladzijde de datum schrijft en je zo jaren later een prachtig familiedagboekje in handen hebt.

Tafelklets wordt uitgeven door www.gezinnig.nl en is onderdeel van hun kletsserie.

Be social, like en deel