Teastreet; 120 soorten losse blad thee

What’s in your cup? Na dit verhaal hopelijk één van de 120 theesoorten van Teastreet. Vind jij ook dat theedrinken in de horeca of bij bedrijven vaak veel beter en spannender kan? Met de kopjes koffie zit het vaak wel goed. Daar is inmiddels alles al ontdekt en uitgevoerd. Maar het hele ritueel rondom het drinken van thee beperkt zich vaak toch nog tot een leuke doos met een paar zakjes…

Starbucks voor thee

Het moest beter en spannender en dit was voor Barbara Veldhuizen de reden om het roer om te gooien. Na 15 jaar als marketeer bij onder andere Unilever, het Rijksmuseum en Albert Heijn, werd het tijd voor een eigen merk. Een Starbucks-achtig merk gespecialiseerd in losse thee van hoge kwaliteit gericht op consument, bedrijven en horeca. Zo is Teastreet ontstaan. Inmiddels heeft Teastreet meer dan 120 soorten losse bladthee zodat iedereen kan ontdekken hoe divers en veelzijdig thee kan zijn. Theedrinken is gezond en losse thee zorgt voor minder onnodig afval.

Barbara: “Losse thee heeft zoveel meer smaak en door het proeven van verschillende smaakcombinaties kan je het theedrinken weer herontdekken.” 

teastreet

Theesommelier

In 2013 volgde Barbara een opleiding tot theesommelier en startte haar onderneming. Een Theesommelier weet heel veel over alle verschillende soorten thee en de theeproductie. Daarnaast is het maken van een goede kop thee een ritueel. Welke watertemperatuur hanteer je? Hoe lang laat je de thee infuseren? En in welke pot gaat welke thee? Ook het combineren van thee met verschillende gerechten – foodpairing – is een onderdeel van deze opleiding. Thee is als goede wijn en erg geschikt als gasten een keer geen alcohol willen gebruiken tijdens een diner. Barbara komt graag langs om de menukaart te bekijken en te voorzien van de juiste thee en blends.

Thee is al duizenden jaren oud maar men weet eigenlijk nog vrij weinig over thee. Wist je dat thee van de theeplant, camelia sinensis, komt, net als wijn van de druif? Zo bestaat er ook geen zwarte thee-plant, maar bepaalt de verwerking na het plukken welke theesoort het is. En als je niet die bittere smaak van groene thee wilt, laat dan eerst het water wat afkoelen, voordat de thee eraan wordt toegevoegd.

teastreet

Teastreet producten

Het Teastreet verhaal begint eigenlijk in 2737 v Chr., het jaar waarin thee werd ontdekt. Keizer Shen Nong Shi had veel kennis van kruiden en hun geneeskrachtige werking. Hij ervaart dat je de infusie van blaadjes van de Camellia Sinensis kan drinken zonder dood neer te vallen. De meeste kruiden waren namelijk behoorlijk giftig. We moeten deze durfal dus enorm bedanken!

In de winkel van Teastreet vind je smaakvolle blends, delicate pure thee (120 soorten) en verrassende kruideninfusies. Om de thee eenvoudig en goed te kunnen bereiden bieden zij mooie handige thee accessoires. Al navigerend door de site kan je filteren op smaak en soort. Vervolgens kan je de losse thee laten verpakken in een blikje, mooi doosje of een T-jar. Misschien ben je net op zoek naar een hippe theeplank of een leuk cadeautje door de brievenbus? Je vindt het hier allemaal. Van thee proeverijen tot thee cadeaus. Hopelijk komt er binnenkort een conceptstore want wij zijn fan! What’s in your cup?

teastreet

teastreet

Be social, like en deel