Theeduif; een kopje warmte per post

Het idee achter Theeduif is dat attent zijn soms best lastig is. Geertje en Alexandra helpen jou hier graag bij. Zij versturen iedere dag zelfgemaakte kaarten met lieve woorden én… thee & chocolade. In de vorm van een kopje thee per post kan je dat kleine persoonlijke verschil maken. Een grote verrassing en nét dat beetje extra.

Theeduif

De missie van Theeduif

De missie van dit bedrijf dat in maart 2012 gestart is draait om het meer bewustzijn creëren rondom de duurzame productie van thee. Daarnaast willen Alexandra en Geertje mensen stimuleren om wat meer tijd voor elkaar te nemen. “Er worden steeds minder kaarten verstuurd, terwijl dit vaak toch een grote glimlach op ieders gezicht tovert”, aldus Alexandra. Makkelijker kan Theeduif het niet maken. Met de handgemaakte kaarten (met persoonlijke boodschap) en de biologische en ayurvedische theesoorten, wordt attent zijn een fluitje van een cent. Als je nog een extraatje wilt toevoegen dan kan je kiezen voor een chocoladereep van Chocolatemakers. Deze chocoladeproducent maakt deze krachtige chocolade van boon tot reep 100% zelf.

Theeduif

Alexandra en Geertje

Duurzame thee

De thee die je kan uitkiezen is van het merk Yogi en van het merk Løv. Yogi Tea produceert overheerlijke kruiden- en specerijentheeën, die gebaseerd zijn op unieke ayurvedische theerecepturen en hun wortels hebben in de 3.000 jaar oude Indiase filosofie. Zij gaan op een duurzame en verantwoordelijke manier met de natuur om. Løv Organic is een geweldig Frans merk. Hun knallende verpakkingen en grappige theenamen toveren direct een glimlach op je gezicht. De thee wordt bovendien organisch verbouwd en geloof het of niet maar dat proef je. Smaak, natuur en vrolijkheid, gebundeld in een zakje.

Theeduif

Foto: Yogi Tea Woman’s balance

Hoe werkt het?

Je hebt iets wat je wilt zeggen en daarbij kies je een mooie kaart. Je kiest een heerlijke thee uit en schrijft een persoonlijke boodschap. Bepaal het bezorgmoment en geef het adres op. That’s all, je hebt iemand heel blij gemaakt! Wist je dat alle kaarten gestempeld worden?

Op houten frames bevestigen zij rubberen elementen met teksten en figuren, die eerst geschetst worden en vervolgens uit rubber geknipt. “De verf die we gebruiken om de kaarten en enveloppen te stempelen mengen we per ontwerp zelf. Zo kunnen we zorgvuldig onze kleuren kiezen en hier eindeloos in variëren, waardoor elke kleur uniek is”, aldus Geertje. De kaarten zijn gemaakt van biotop papier. Dit is een natuurwit, houtvrij, ongestreken premium papier, geproduceerd zonder gebruik van optische witmakers en is bovendien milieuvriendelijk.

Een heel leuk concept waarbij je je ineens realiseert dat attent zijn helemaal niet lastig is.

Theeduif doosjes

Theeduif verzenddoosjes met chocolade

Be social, like en deel