Top of flop: Juisir

By: Catchthebluefish

Is de nieuwe Juisir Top of Flop? Het bedrijf SAMR Marktvinders heeft weer zo’n interessante concepttest mogen doen voor een nieuw product, de Juisir. Voor deze concepttest zijn 147 Nederlanders online ondervraagd.

We zijn benieuwd naar de uitkomst van deze Top of Flop test want we drinken allemaal graag sapjes. Lekker én gezond. Maar ook een gedoe! Schillen, snijden, persen en dan ook nog dat apparaat schoonmaken. Laat maar zitten. De Juisir biedt binnenkort wellicht uitkomst. Het is een soort sapcentrifuge waarin je het fruit in een oersterk zakje stopt en je dus niets hoeft schoon te maken. Klinkt handig, toch?

juisir juicer

KICKSTARTER
Nog nooit van gehoord? Niet zo gek. Hij bestaat nog niet in Nederland. De Juisir doet het erg goed op Kickstarter en komt dus wel binnenkort. Kickstarter is een Amerikaanse crowdfundingwebsite, waarop projecten door derden gefinancierd kunnen worden

Het idee spreekt in ieder geval een groot deel van de mensen aan. Kennelijk drinken veel mensen graag gezonde sapjes zonder al dat geklus eromheen, want ook de relevantie scoort met 42% positief. Men ziet de Juisir als een uniek product.

OLIFANTENZAKJES
De belangrijkste kenmerken van de Juisir – snel en eenvoudig sapjes maken – worden wel geloofd. Over of je hem ook écht niet schoon hoeft te maken blijft nog enige twijfel bestaan. Juisir maakt gebruik van siliconenzakjes in de vorm van een olifant. Daarin zit een weggooizakje. Deze zijn zo stevig dat ze de druk van de persen in het apparaat zonder problemen verdragen. Daardoor hoef je dus niets schoon hoeft te maken.

juisir juicer

De acceptatie van de Juisir valt of staat met de zakjes. De kosten en de aanschaf van deze zakjes zorgen voor een extra drempel. Ook de duurzaamheid is een issue. Consumenten verwachten dat de zakjes herbruikbaar zijn. Of minstens gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Dit lijkt wel zo te zijn, maar moet Juisir straks in de communicatie duidelijk benadrukken.

CONCLUSIE: TOP
Juisir speelt in op een duidelijke behoefte; zin in sapjes, geen zin in gedoe. De oplossing is mooi, geloofwaardig en duidelijk. Als ze daarbij zorgen voor een voordelig en recyclebaar systeem van zakjes, zal de aankoopintentie ook hoog gaan scoren.

Nu alleen nog wat ruimte maken op het aanrecht…

Bron: Shelly van Winden van SAMR.nl

Be social, like en deel