Trakteren is een feestje!

De verjaardagen van onze dochters komen er weer aan en daarmee ook de nodige voorbereidingen om weer met een gezonde traktatie voor de dag te komen. Dat betekent brainstormen! Hmm…toch blijft het altijd weer een uitdaging om iets simpels om te toveren naar een smaakvolle en vooral gezonde traktatie dat er ook nog eens leuk uitziet. Met deze inspiratie en tips komt het goed en is trakteren een feestje!

Samen traktatie bedenken en maken  

Van gezonde low budget snacks tot de meest ongezonde high budget suikerbommen. Ze passeren allemaal de revue. Het is de bedoeling zo gezond mogelijk voor de dag te komen. Daar worden de juffen heel blij van en zelf vind ik het ook wel een aangenaam idee. Dat maakt het zoeken naar iets leuks wel weer een klein stukje lastiger. Een appeltje in een mandje is misschien niet zo leuk, al worden de meiden er hier nog steeds erg blij van. Het leuke van traktaties bedenken is dat je het zo gezellig samen kan doen. Kinderen vinden het leuk om samen te verzinnen, het maken ervan is nog leuker en ze zijn vervolgens super trots op het eindresultaat. Hoe leuk is dat!?Traktaties hoeven niet ingewikkeld te zijn

  • Draai een feesthoedje om en vul hem met popcorn 
  • Gedroogde appeltjes en banaantjes in een leuk zakje verpakken
  • Hol een appel uit en vul het met stukjes fruit
  • Maak een lekkere vruchtensmoothie in een bekertje met een gekleurd rietje
  • Vul ijshoorntjes met aardbeien en een toefje slagroom (wel zakje in ijshoorntje doen, anders wordt het zacht van het vruchtennat)

Ideeën voor iedereen 

Soms zit je boordevol leuke creatieve ideeën en soms kan je het even niet bedenken. Gelukkig zijn er diverse zelfhulpsites waar je de meest fantastische ideeën kan vinden. Van iets enorm simpels tot bijzonder uitgebreid. Voor ieder budget is er wel wat te vinden. We hebben een aantal leuke ideeën voor je uitgezocht. Let the party begin! 

Bron: Pinterest

Be social, like en deel