Valentijnscadeau ideeën

Elk jaar vieren we op 14 februari Valentijnsdag, dag van de liefde. Een dag dat je je (geheime) geliefde mag verrassen, hem of haar de liefde mag verklaren of gewoon gezellig samen uit eten gaat om de liefde te bezegelen. Op deze dag worden ook veel huwelijken voltrokken. Hoe dan ook, het is de dag van de liefde! Hier een aantal Valentijnscadeau ideeën voor als je op zoek bent naar inspiratie.

valentijnscadeau ideeen

Handmade wijngifts met bedrukking

Wat vieren we op Valentijnsdag?
Er gaan veel verschillende verhalen de ronde over de betekenis en geschiedenis van Valentijnsdag. Heeft het een geschiedenis of is het enkel een commercieel verhaal? Niemand kent het echte verhaal. Wat we wel weten is dat we er allemaal lekker aan meedoen. En het is leuk! Valentijnsdag is de dag van de liefde! Dat mag, moet, gevierd worden. Deze dag wordt in veel landen gevierd, het is een internationale feestdag. Maar in Duitsland vieren ze het niet, hier is het juist een onheilsdag. Dat komt omdat op 14 februari de verrader van Jezus Christus, Judas, geboren werd. Ook in niet-Westerse landen zoals Afrika wordt Valentijnsdag niet gevierd.

Valentijnscadeau ideeën
Valentijnsdag is gewoon leuk, liefde is alles! Op deze dag vieren we dat we blij zijn met de liefde van ons leven, gaan we een geheime liefde verrassen of misschien ontstaat er wel een nieuw liefdesleven. Sommige mensen vinden het spannend om hun verliefdheid kenbaar te maken, deze mensen sturen meestal een kaart zonder afzender, een anoniem briefje of bloemen zonder afzender. Valentijnsdag is ook de dag waarop lovers elkaar eens verwennen. Dit kan door een liefdevol kaartje, een gezellig uitje, een bos bloemen, een kistje wijn, lekkere koffie of een leuk ander origineel cadeau te geven. Neem je lief gezellig een dagje mee uit, boek een hotelovernachting of maak een heerlijke strandwandeling. Kortom genoeg Valentijnscadeau ideeën om deze dag te vieren.

valentijnscadeau ideeen

Brownies per post

Liefde gaat door de maag
Verras je Valentijn met lekkernijen. Liefde gaat absoluut door de maag! Chocolade, always a good idea! Je Valentijn wordt vast heel blij van een doos vol luxe chocolade, gekleurde macarons om je vingers bij af te likken of smaakvolle bites in een mooi doosje. Wie weet mag je wel helpen alles op te peuzelen! Er zijn onwijs leuke foodgifts te bestellen, die zelfs door de brievenbus passen zodat je toch nog anoniem kunt blijven. Verras de (geheime) liefde van je leven en laat de liefde fonkelen!

Happy Valentine!

Valentijnscadeau ideeen

Gintonicbox voor een persoon

valentijnscadeau ideeen

Ik cacao van jou!

Be social, like en deel