What’s new? Hagelpasta!

By: Catchthebluefish

What’s new? Hagelpasta!
What’s new? Hagelpasta! Misschien heb je al eens een poje zien staan in zo’n leuke delicatessenwinkel. Hagelpasta is een nieuw broodbeleg waarvan je niet lang hoeft na te denken of je dit lekker zult gaan vinden. Althans als je van zoet houdt. Opa Henk Kramer uit Capelle aan den IJssel is de uitvinder van deze nieuwe spread. Onder de naam Hey Hagelpasta ontwikkelde hij samen met Yvon Strooker van delicatessenzaak La Culina in Putten deze nieuwe combinatie van chocoladepasta en hagelslag in een potje. En dat allemaal na een weddenschap met zijn kleinzoons die als favoriet broodbeleg – je raadt het al – chocoladepasta en hagelslag op het menu hadden staan.

Favoriete broodbeleg
Kramer wilde het lievelingsbroodbeleg van kleinkinderen graag samen in een mooi potje krijgen. ,,Je kent je grenzen pas als je ze hebt overschreden”, luidt het levensmotto van deze Capellenaar. Deze weddenschap van zijn kleinzoons Bas (20) en Tom (17) de Jong en Niels (17) en Chris (14) de Bruin bleek toch wat problematischer dan gedacht. Volgens TNO was het technisch onmogelijk om de twee ingrediënten te combineren. Totdat hij Yvon Strooker ontmoette.

What's new? Hagelpasta!

De hagelpasta werd geboren
Samen hebben ze diverse technieken geprobeerd om de twee ingrediënten met elkaar te mengen. Alles werd getest. Na anderhalf jaar liepen zij tegen de oplossing aan. En… dit blijft natuurlijk het geheim van de smid. Er is zelfs patent op aangevraagd. Toeval en een beetje geluk, deze twee ingrediënten en de behandeling van de andere twee waren de oorzaak van het succes van dit nieuwe broodbeleg. Inmiddels zijn de potjes al volop verkrijgbaar bij verschillende delicatessenzaken, bakkerijen en kwaliteitswinkels. Een potje kost 5,98 euro.

Ingrediënten: suiker, plantaardige olie, cacaopoeder, cacaoboter, lecithine, rijstebloem, tarwebloem, gomlak, arabische gom, zout.

De Hagelpasta wordt gemaakt zonder geur-, kleur-, smaaksotffen maar ook geen conserveringsmiddelen.

Be social, like en deel