Ontdek de KYWIE koeler! Het bedrijf KYWIE heeft wijnkoelers van schapenvacht bedacht. Saskia Nooij ontdekte dat de vacht van – in dit geval de Nederlandse Texelaar en Engelse schapen – uitermate geschikt is om de temperatuur van de wijn van dat moment vast te houden. Dit innovatieve product is een lust voor het ‘design’oog. Handgemaakt Dutch Design met een natuurlijke uitstraling.

Saskia: “zowel leer looien als wijn maken zijn oude ambachten. Met de KYWIE koelers zijn deze ambachten aan elkaar gekoppeld met een nieuw product. Bovendien zijn alle koelers 100% natuurlijk en ze houden je drankje 100% koel. De buitenzijde is suede of verleerd met de fijne wol aan de binnenkant. Door de dichtheid van de wol kan er geen lucht ontsnappen.”

Nadat de KYWIE wijnkoeler een groot succes bleek, volgde een uitbreiding van het assortiment met de Champagnekoeler en de kleine maatjes. Zo is er nu voor ieder #kywiemoment een koeler (of warmhouder).

Omschrijving

Saskia Nooij is de ontwerper en ondernemer achter het bedrijf KYWIE. Zij leerde de veelzijdigheid van schapenvacht van haar opa. Zij ontdekte dat design, duurzaamheid en een koel glas wijn prima samen gaan. Wol & Wijn is een goede combinatie. Vanaf 2013 is Saskia deze coole wijnkoelers van schapenvacht gaan produceren. En met veel succes. Een innovatief product met een mooi designrandje!