Liquido d’Oro olijfolie staat voor een nieuwe generatie olijfoliemakers. Zij produceren samen met Italiaanse olijfgaarden pure organische olijfolie en noemden het ‘puur goud’. De naam Liquido d’oro wordt bij deze gaarden gebruikt omdat zij erg trots zijn op hun product.

Bij de teelt krijgen de olijfbomen twee maal meer ruimte dan normaal. Bij de oogst die binnen zes uur moet gebeuren is ook de olijvenpers aanwezig. Na dit snelle procédé wordt de olijfolie in de mooie zwarte Liquido d’Oro flessen gebotteld. Deze flessen zijn speciaal ontworpen om de kwaliteit van de olijfolie te bewaren. Dit proces wordt door de boeren zelf en door Liquido d’Oro streng bewaakt. In een aantal mooie restaurants en winkels wordt de olijfolie verkocht maar ook via de site. Daar lees je ook welke olijfolie geschikt is voor welke toepassing en kan je van alles leren over dit vloeibare goud…

Omschrijving

Met Liquido d'Oro wil Ridder Drost een merk bouwen dat staat voor eerlijkheid, kwaliteit, passie en gezondheid. Na zijn studie heeft Ridder Drost een tijd gewerkt bij een toscaanse wijn- en olijfolieboer. Veel mensen vonden de olie zo lekker dat er gevraagd werd om de flessen op te sturen naar Nederland. Daar werd het ondernemerschap geboren en ontstond er een eerste olijfoliemerk in Nederland die het vloeibare goudging heten.