Meet de Makers Per Vonk en Luc Janssens van het chocolademerk Mesjokke Chocolade. He-le-maal Mesjokke van cacao en wat ze van deze cacaobonen kunnen maken. Iedere keer worden zij weer verrast door de verschillende smaken van de bonen die zij inkopen. Elke boon heeft echt een eigen flavour. Veel toevoegingen aan de cacao zijn niet eens nodig om een smaaksensatie te creëren waar je inderdaad een beetje wild en mesjokke van wordt.

Alle cacao kopen zij in via ‘Direct Trade’, dus rechtstreeks  van de cacaoboeren. Dan weten Per en Luc zeker dat de boeren een eerlijke prijs krijgen en zijn deze twee chocolademakers verzekerd van kwaliteit. Onder de rook van Utrecht maken zij in de chocoladefabriek met specialty cacao (cacao van de types Trinitario of Criollo) de bijzondere repen, DARC Angel, Natural Blonde en Stardust. De Swingin’ Sunrise is zelfs een prijswinaar. (chocolate silver winner beoordeeld door de Academy of Chocolate). Van het roosteren van de cacaoboon tot het inpakken van de uiteindelijke reep, alles houden zij in eigen hand. Lees op de site meer over deze diepgaande en prikkelende smaken.

Luc en Per: “Wij zijn aan een te gek avontuur begonnen op zoek naar de unieke smaken en verhalen achter eerlijke cacao. Tijdens onze voortdurende ontdekkingstocht worden we keer op keer verrast door de enorme variëteit aan cacaobonen. Elke boon geeft een eigen smaak aan een reep chocolade, afhankelijk van land van herkomst, type cacaoboon en de manier van fermenteren en drogen op de plantage. De wereld van de cacao is zó groot dat we elke dag weer nieuwe smaken, nieuwe technieken en nieuwe gepassioneerde mensen ontdekken.”

Het eerste jaar bestond uit het zoeken naar de beste cacaobonen en het maken van de verschillende recepturen. De verpakkingen weerspiegelen het karakter van het merk Mesjokke chocolade. Het resultaat mag er zijn. Met de bean-to-bar chocoladerepen valt er veel te ontdekken op smaakgebied. Onze blauwe vissen vangers hebben al geproefd en presenteren met trots deze Utrechtse chocolademakers. Kijk snel naar de verschillende proefpakketten. Misschien ken jij ook nog wel een mesjokke chocofan?

Omschrijving

Het bedrijf van De Chocolate Explorers bestaat sinds 2014. In 2015 liggen de eerste zorgvuldig geproduceerde repen van het merk Mesjokke in de winkel voor de consument. Het Mesjokke verhaal begon met food liefhebbers, Wouter en Jasper die heel graag een bijzonder product wilden maken. Later sloot ook Luc Janssens zich aan. Luc is nu de belangrijke designer van de smaak van de Mesjokke repen. Inmiddels zijn Wouter en Jasper hun eigen weg ingeslagen en is cacaoboon expert Per Vonk aangesloten. Per onderzocht in Ghana de herkomst van eerlijke cacao. Deze kennis komt goed nu goed van pas bij deze lekkere en eerlijke chocolade.

Nu zijn Per en Luc altijd op zoek naar nieuwe recepten en hoe je de cacaoboon het beste kan verwerken op een creatieve manier. Door de sterke groei zijn er allerlei mooie toekomstplannen in Utrecht. Stay tuned dus maar eerst proeven!