Oot Granola  is een initiatief van ondernemer Valentine van der Lande. In 2015 startte zij met Oot omdat zij graag oprecht goede granola wilde ontwikkelen. Gezond, natuurlijk en met minder suiker.

Er werden honderden platen granola gebakken en gesprekken gehouden met chef-koks, voedingsdeskundigen en natuurlijk bakkers. Pas nadat de recepten goed waren gekeurd door de omgeving werd het merk Oot een feit. En wat een merk! Het hele concept straalt je tegemoet met 4 smaken biologische granola. De mixen worden ambachtelijk gebakken en zitten boordevol noten, pitten, zaden & kruiden.

Oot Granola gebruikt gerecycled en recyclebaar materiaal voor hun verpakkingen. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Kinderen van de Voedselbank omdat Oot gelooft in iets doen voor mensen die het minder goed hebben.

En omdat iedereen houdt van gemak is er een uitgekiend brievenbuspakket & abonnement bedacht waardoor je nooit thuis hoeft te zijn als je favoriete granola wordt afgeleverd. Oot voor lekkere gezonde en suikerarme granola, vers door je brievenbus!

Omschrijving

Oot is gestart met het maken van écht goede granola eind 2016. Valentine van der Lande was altijd al gek op ontbijtgranen maar kon geen granola vinden die lekker én gezond was. Dus sprak zij af met chefkoks, voedingsdeskundigen en bakkers. Er werd uren proefgebakken. Iedereen in haar omgeving mocht proeven. Zo zijn de huidige recepten ontstaan.
Valentine: "de 'truc’ zit hem in drie dingen: We gebruiken eersteklas biologische ingrediënten. We stoppen hem tjokvol noten, pitten, zaden & kruiden die hem veel smaak geven. En we bakken ambachtelijk in plaats van industrieel.”