Twisted Jams begon als een nieuwe uitdaging en een groot avontuur! In februari 2016 zijn Angela Vlot & Mirjam van der Werff begonnen met het maken van ambachtelijke, handgemaakte jam, chutney en relish. Maar dan wel van groenten en fruit dat een tweede kans verdient. Vaak worden deze niet verkocht omdat ze te groot, te lelijk, te klein, te krom of te rijp zijn. To the rescue dus en Twisted jams heeft nu een eigen Utrechtse reddingsbrigade opgezet wat resulteert in ambachtelijke en spannende jams, hartig en zoet en voor bij ieder eetmoment.

Vaak weten Angela en Mirjam niet wat zij die dag gaan maken. Angela: “Dat houdt ons scherp en creatief, maar heeft ook consequenties voor ons assortiment. Gemiddeld hebben we zo’n 25 smaken staan, waarvan er 7 in het vaste assortiment zitten (door grote toevoer). Welke smaak je bij een verkooppunt vindt is dus een verrassing!”

Zij rekenen af met de standaard mierzoete aardbeienjam en maken ruim baan voor peer-vanille, pittige paprikajam en geredde uienrelish. De Appel-calvados is lekker bij geitenkaas en je stukje chocolade wil je misschien wel dippen in de Sinaasappel-whiskey gelei? Onze favoriet van dit moment? De Spicy tomaten jam voor op een tosti! Heerlijke producten die je ook nog eens een goed gevoel bezorgen.

Uitgelichte foto gemaakt door Markt om de hoek.

Omschrijving

Mirjam en Angela kennen elkaar vanuit De Bakkerswinkel. Daar stond Angela in de keuken en Mirjam in de bedrijfsleiding. Deze combinatie van verschillende talenten en sterke kanten maakt dit duo zo creatief. Zij werken samen met heel veel plezier aan Twisted en aan minder verspilling.

Angela Vlot heeft na haar koksopleiding en hotelschool in Wageningen niet geheel onverwacht gekozen voor de horeca.  Haar stijl: goed eten, koken met ingrediënten die je gewoon kan uitspreken en op de markt kan halen en vooral bijzonder van smaak. Eten dat net iets anders gecombineerd wordt en daardoor je verrast. Jam voor bij de kaas, crumble op basis van rode bieten en eend afgelakt met sinaasappel-whisky gelei.

Mirjam van der Werff werkt vanaf haar 16e in de horeca. Van bakkerij, naar restaurant en naar een combinatie van beiden bij De Bakkerswinkel. Na haar theologie studie aan Universiteit bleef het kriebelen en verloor ze haar hart definitief aan de horeca. De aarde net iets beter achterlaten dan dat je haar aantrof is een van de drijfveren achter Twisted. Minder voedselverspilling en daarbij mensen inspireren tot lekker eten wat ook nog duurzaam is, voor haar de ultieme combinatie.