Deze Valderrama olijfolie kent geen eerste persing, geen tweede persing maar helemaal geen persing. Deze olijfolie wordt 100% door centrifuge verkregen! Dit snelle proces staat garant voor hoge kwaliteit omdat ook tanninegevoelige schilletjes en pitten er binnen één minuut worden uitgehaald. Het is dan ook niet vreemd dat heel veel verschillende topkoks dit product graag gebruiken en er zelfs regelmatig gerechten mee bedenken.

José Valderrama was zich bewust, dat deze nieuwe methode van produceren een verbeterde kwaliteit zou bewerkstelligen. Maar dat deze innovatieve methode, zoals later bleek, een zo hoog in de markt gepositioneerde olijfolie zou opleveren, kwam ook voor Valderrama als een complete verrassing. Nu is er ook de eerste ‘gerookte’ versie van de Arbequina op de markt die je moet proeven… De grand crus onder de olijfolie!

Omschrijving

"De grootvader van José Valderrama bouwde in 1920 de eerste olijfoliefabriek op het landgoed van de familie in Montilla (30km.noordoostelijk van Cordoba). José Valderrama besloot, na een geslaagde carrière in de ICT-wereld, terug te keren naar zijn “roots”, om al zijn aandacht aan zijn droom te besteden: Het produceren van de beste Extra Virgin Olijfolie, door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologieën en met de inzet van zijn eigen ideeën op het gebied van innovatie en management."